Web Analytics Made Easy - Statcounter

[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Tint??n al pa??s de l'or negre - Viquip??dia

Tint??n al pa??s de l'or negre

De Viquip??dia

Tint??n al pa??s de l'or negre, (Tintin au pays de l'or noir), ??s el quinz?? ??lbum de Les aventures de Tint??n i Mil?? escrit i il??lustrat per Herg?? al 1950.

[edita] Sinopsi

El m??n ??s a un pas de la guerra i al mercat ha aparegut gasolina adulterada que fa explotar els motors dels cotxes. Tintin pren un vaixell per anar a l'Orient Pr??xim a investigar.

La hist??ria va tenir dues versions:

Primera versi?? en forma d'??lbum: A la versi?? que es va publicar per entregues a un peri??dic. Tint??n va desembarcar a Caiffa per?? a l'??lbum ho fa a Haifa, Palestina, llavors un territori sota control brit??nic, ??s arrestat pels anglesos i despr??s segrestat pels militats de l'organitzaci?? jueva Irgun (una organitzaci?? sionista clandestina que va operar entre 1931 i 1948 que no es menciona a la publicaci?? per entregues), que el confonen amb un tal Golstein, un agent sionista que havia d'arribar d'Europa. Despr??s ??s segrestat pels ??rabs que el porten al seu cap Bab el Ehr. M??s tard es troba amb el doctor M??ller que treballa per una companyia que intenta controlar els pous de petroli per mitjans il??l??cits. M??ller s'emporta el pr??ncep Abdallah, el fill de l'emir Ben Kalish Ezab per obligar-lo a fer fora del seu territori la compet??ncia anglesa.

Segona versi?? en forma d'??lbum: Tintin desembarca a Khemed (un pa??s imaginari) on hi ha una lluita pel poder entre el emir Ben Kalish Ezab i el xeic Bab el Ehr, cadasc?? finan??ar per una companyia petroliera diferent, l'Arabex i la Skoil Petroleum respectivament. Tintin es troba amb el doctor M??ller que treballa per la Skoil. M??ller s'emporta el pr??ncep Abdallah per obligar l'emir a expulsar Arabex del seu territori de manera que Skoil pugui controlar els pous de petroli.

Final com?? a les dues versions: Tintin allibera Abdallah i det?? al doctor M??ller que treballa com a agent secret al servei d'una pot??ncia estrangera (que no es menciona) que vol contaminar la gasolina dels seu adversaris per tenir avantatge en cas de guerra. Tintin envia una mostra del producte que contamina la gasolina al professor Tornassol, que despr??s d'unes setmanes li fa arribar l'ant??dot que neutralitza els efectes del contaminant.