[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Tina Karol - Viquipèdia

Tina Karol

De Viquipèdia

Tina Karol al Festival de l'Eurovisió el 2006
Tina Karol al Festival de l'Eurovisió el 2006

Tina Karol (en ucraïnès: Тіна Кароль), nascuda el 25 de gener de 1985) és una de les cantants ucraïneses més famoses al seu país i internacionalment.

Tina Karol, de nom vertader Tetiana Liberman (Тетяна Григорівна Ліберман), va nàixer de pares ucraïnesos jueus a Orotukan, Magadan Oblast, a Rússia. Karol després va partir a Ivano-Frankivsk(est d'Ucraïna) quan tenia sis anys. Es va diplomar a una escola de música i a un institut musical a Kyiv. Karol va participar a un bon nombre de competicions musicals juvenils, regionals, internacionals i jueves com també a musicals i espectacles teatrals. Va acabar segona al festival de Letònia "New Wave". Karol va esdevenir la solista del conjunt de les Forces Armades Ucraïneses i alhora una personalitat del món televisiu.

En 2006 Karol va guanyar la preselecció ucraïnesa al Festival d'Eurovisió amb la cançó en anglès "I Am Your Queen" i així tingué l'oportunitat de representar Ucraïna al festival. Va resulta setena amb 145 punts, interpretant una nova versió de la cançó "Show Me Your Love".

[edita] Lligams externs


Any anterior:
Greenjolly
Representà Ucraïna al Festival d'Eurovisió
2006
Any posterior:
Verka Serduzhka


A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Tina Karol