[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Verka Serduzhka - Viquipèdia

Verka Serduzhka

De Viquipèdia

Verka Serduchka (Верка Сердючка en rus, Вєркa Сердючкa en ucraïnès) és el nom artístic de l'actor, comediant i cantant ucraïnès Andriy Danilko (Андрій Данилко en ucraïnès) nascut el 2 d'octubre de 1973 a Poltava, Ucraïna, en aquell temps, part de la Unión Soviètica.

[edita] Biografia

Danilko és més conegut pel nom de Verka Serduchka o simplement Serduchka. Per a interpretar les seves cançons Danilko es personifica com Serdyuchka, utilitzant la tècnica del travestisme. Ha gravat diversos discos a Rússia sota el segell de la companyia CD Land. Els seus temes els interpreta generalment en rus i en ocacions en ucraïnès. Gaudeix de popularitat en aquest país, en el seu natal Ucraïna i en altres ex Repúbliques Soviètiques. Ha gravat duets amb artistes russos, els quals han estat populars a la ràdio d'Europa de l'Est. Entre altres, ha fet duetos amb Alla Pugacheva i el grup VIA Gra.

[edita] Eurovisió 2007

Verka Serduchka va obtenir el 2º lloc representant a Ucraïna en el Festival de la Cançó d'Eurovisió 2007 amb la cançó "Dancing Lasha Tumbai" ("Ballant el Lasha Tumbai"), anteriorment coneguda com "Danzing", en la qual va demostrar els seus dots lingüístics utilitzant l'anglès, l'alemany, l'ucraïnès i el mongol.

La participació de Verka Serducha en aquest concurs va crear molta controvèrsia. Alguns van protestar per que un travesti representés a Ucraïna, mentre que uns altres al·legaven que la seva cançó "Lasha Tumbai" en realitat significava "Russia goodbye", fent una referència la separació de Rússia i Ucraïna. Danylko va negar tals acusacions.

[edita] Discografia

  • Я рождена для любви[1] - (Ya rozhdena dlya lyubvi - Jo he nascut per a l'amor) (1998)
  • Гоп-гоп (Gop-pop) (2002)
  • Чита дрита (Chita drita) (2003)
  • Ха-ра-шо (Ja-ra-sho - ) (2003)
  • Жениха хотела (Zhenija jotela - Volia un novio)(2004)
  • После тебя (Posle tebya - Després de tu) (2005)
  • Новые песни Верки Сердючки (Novye pesni Verki Serdyuchki - Les noves cançons de Verka Serdyuchka) (2006)
  • Tralli-Valli (2006)


Any anterior:
Tina Karol
Representà Ucraïna al Festival d'Eurovisió
2007
Any posterior:
Ani Lorak