[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Magic: The Gathering - Viquipèdia

Magic: The Gathering

De Viquipèdia

Jugadors a Magic: The Gathering durant un torneig
Jugadors a Magic: The Gathering durant un torneig

Magic: The Gathering (col·loquialment "Magic"), és un joc de cartes col·leccionables dissenyat per Richard Garfield i comercialitzat per Wizards of the Coast al 1993.

Cada joc representa la batalla entre dos poderosos mags anomenats “caminants de planes” que fan servir encanteris, artefactes i criatures per derrotar els seus oponents.

Es celebren tornejos oficials del joc en que es juga per diners. Les cartes també tenen un valor determinat depenent de la raresa i del seu poder en el joc.


[edita] Els colors de Magic

En el món de Magic hi ha cinc colors: blanc, blau, negre, vermell i verd. Cada color representa un tipus de màgia, la seva filosofia, els seus punts forts i les seves debilitats.

  • El blanc és el color de la llei, l'ordre, la igualtat, la justícia i la llum (però no necessariament el del “bé”). Les principals criatures blanques són cavallers, soldats, clergues i àngels. En el joc, els punts forts del blanc són protegir les criatures, curar el mal causat als jugadors, equilibrar la partida i imposar restriccions als altres jugadors. Les principals debilitats del blanc són les dificultats per respondre a les amenaces mitjançant la eliminació directa i el fet que la majoria dels seus encanteris més poderosos afecten per igual a tots els jugadors.
  • El blau és el color del coneixement, la il·lusió, la raó, l'engany i la ingenuïtat. Les principals criatures blaves són mags, fades i esperits de l'aire i de l'aigua. En el joc, els punts forts del blau són robar cartes addicionals, tornar els permanents de l'oponent a la seva mà i contrarestar els encanteris de l'oponent quan els juga. La principal debilitat del blau és que les seves criatures són les més dèbils de tots els colors.
  • El negre és el color de la mort, la obscuritat, l'egoisme i la ambició (però no necessariament el del “mal”). Les principals criatures negres són zombis, dimonis, rates i horrors. En el joc, els punts forts del negre són destruir les criatures del oponent, fer descartar cartes, ressuscitar criatures pròpies i canviar punts de vida per altres efectes. La principal debilitat del negre és que no pot desfer-se de la majoria d'encantaments, artefactes i criatures negres en joc.
  • El vermell és el color de la destrucció, la guerra, la passió, el caos i la ira. Les principals criatures vermelles són goblins, dracs, bàrbars, i esperits de la terra i del foc. El vermell és un dels millors colors per destruir criatures, terres i artefactes i fer mal directe al oponent. Les principals debilitats del vermell són que no pot desfer-se dels encantaments i la tendència autodestructora dels seus encanteris.
  • El verd és el color de la vida, la naturalesa, el creixement, l'instint i l'interdependencia. Les principals criatures verdes són elfs, besties, insectes, druides i animals diversos. El verd té les criatures mes poderoses i les millors maneres d'aconseguir terres addicionals i manà. Les principals debilitats del verd són que té dificultats en desfer-se de les criatures del oponent i que la majoria de les seves estratègies es basen en les criatures.

Al darrere de les cartes es poden veure cinc esferes de color, En el sentit de les agulles del rellotge i començant des de dalt els colors són: blanc, blau, negre, vermell i verd. Els colors adjacents són “aliats” i tenen estratègies i habilitats similars o complementaries. Per exemple, el blau té un bon nombre de criatures voladores. El blanc i el negre en tenen bastants, al contrari del vermell i del verd, que en tenen poques. Els colors que no estan adjacents són “enemics” i són temàticament oposats. Per exemple, el vermell és el color del caos, mentres que el blanc és el de la llei i el blau el de la lògica.

Les cartes de dos colors o més van ser introduïdes per primera vegada a l'expansió Legends i utilitzen un marc daurat per poder diferenciar-les millor. Aquestes cartes generalment combinen les filosofies dels colors que les composen.

Recentment, cartes “hibrides” de dos colors van ser introduïdes a l'expansió Ravnica i tenen un marc mig d'un color i mig de l'altre. Aquestes cartes poden ser pagades amb un dels dos colors que les componen o amb tots dos.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Magic: The Gathering

[edita] Enllaços externs

Llocs oficials


Expansions de Magic: The Gathering
Expansions bàsiques de nivell Advanced : Alpha, Beta, Unlimited, Revised, 4th Edition, 5th Edition, 6th Edition, 7th Edition, 8th Edition, 9th Edition, 10th Edition
Primeres expansions de nivell Expert
Arabian Nights, Antiquities, Legends, The Dark, Fallen Empires, Homelands
Blocs d'expansions de nivell Expert

Ice Age Block: Ice Age, Alliances, Coldsnap
Mirage Block: Mirage, Visions, Weatherlight
Rath Cycle: Tempest, Stronghold, Exodus
Urza Block: Urza's Saga, Urza's Legacy, Urza's Destiny
Masques Block: Mercadian Masques, Nemesis, Prophecy

Invasion Block: Invasion, Planeshift, Apocalypse
Odyssey Block: Odyssey, Torment, Judgment
Onslaught Block: Onslaught, Legions, Scourge
Mirrodin Block: Mirrodin, Darksteel, Fifth Dawn

Kamigawa Block: Champions of Kamigawa, Betrayers of Kamigawa, Saviors of Kamigawa
Ravnica Block: Ravnica: City of Guilds, Guildpact, Dissension
Time Spiral Block: Time Spiral, Planar Chaos, Future Sight
Lorwyn Block: Lorwyn, Morningtide, "Jelly"

Un-Sets Expansions de nivell Starter Compilacions/re-impressions/Caixes
Unglued, Unhinged

Portal, Portal Second Age, Portal Three Kingdoms, Starter, Starter 2000

Chronicles, Renaissance, Anthologies, Battle Royale, Beatdown, Deckmasters