[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Terres de colors - Viquipèdia

Terres de colors

De Viquipèdia

Malaquita
Malaquita
Cinabri
Cinabri

Les terres de colors són determinats minerals o terres els quals, un cop aglutinats, foren usats en la pintura, com pigments per obtenir diversos colors. Les terres de color són un tipus de pigment natural.

L'ús de terres de colors s'inicià ja en la pintura prehistòrica, va tenir un gran impuls en la pintura de l'antic Egipte i constitueix una de les bases per fer colors fins l’arribada de la Revolució Industrial. Altres bases són els pigments d'origen vegetal o animal.

Les terres de colors són terres naturals sense manipulacións o amb manipulacions mínimes com el secat per eliminar l'humitat o el triturat per desfer els grumolls i obtenir una textura polsosa. No s'han de confondre amb els colors o pigments en pols anomenats "terres", els quals són, juntament amb els aglutinants, un dels ingredients dels colors moderns per a pintar.

Els noms dels colors de la gama dels grocs i ocres com el siena natural o el siena torrada (coneguts també com a : terra siena natural o terra siena torrada ), fan referència a les terres de la Toscana, a l'entorn de la ciutat de Siena que foren usats per obtenir pigments que segons el contingut d'òxids de ferro proporcionaven un o altre color. L'escola senesa de pintura, durant el Trecento va difondre l'ús i popularitat d'aquests pigments i colors.

Les terres de colors més conegudes i emprades en la Història de la pintura a més a més de les ja citades sienes són els següents: