[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Terra del Sole - Viquipèdia

Terra del Sole

De Viquipèdia

Plànol de la nova ciutat de Terra del Sole, per  Baldassarre Lanci l'any 1565.
Plànol de la nova ciutat de Terra del Sole, per Baldassarre Lanci l'any 1565.

Terra del Sole és una ciutat edificada el 1564 per a Cosme I de Mèdici per Baldassarre Lanci d'Urbino. Està situada a la Província de Forlì-Cesena, regió Emília-Romanya a Itàlia, i va ser la primer ciutat fortificada construïda enterament a partir d'un sistema planificat de, materialitzant la "ciutat ideal" del període renaixentista.

Dissenyada amb planta rectangular, té una muralla quadrada amb un bastió a cada cantonada. No era una ciutat residencial, sinó una forta defensa per desafiar qualsevol atac que pogués intentar-se mitjançant les noves armes de foc.

Les seves muralles, de 12,36 metres d'alçada assoleixen fins nou metres de gruix en alguns llocs, i envolten una disposició simètrica separada per carrers, totalitzant un perímetre de 2.087 metres.

Dos petits castells a la muralla constitueixen les places fortes del capità de l'artilleria i del governador de la ciutat. Els quatre districtes porten els noms de Santa Maria, Santa Reparata, Sant 'Andrea i Sant Martino.

La plaça central, denominada "Plaça forta" està envoltada pels principals edificis públics: l'església de Santa Reparata, el Palazzo del Proveditore, el Palazzo de la Ministeri d'Afers Estrangers, d'altres edificis civils, i el Palazzo Pretorià, al que actualment funciona el Museu de l'Home i l'Ambient.

La ciutat posseeix una població de 6.096 habitants, i encara que uns pocs grups de cases han excedit els límits de la muralla, encara és evident l'estil de la ciutat tal i com la va concebre el seu fundador.