[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Termòfil - Viquipèdia

Termòfil

De Viquipèdia

Els Termòfils produeixen alguns dels vius colors del Grand Prismatic Spring, Yellowstone National Park
Els Termòfils produeixen alguns dels vius colors del Grand Prismatic Spring, Yellowstone National Park

Un termòfil és un organisme – un tdipus d'extremòfil – que viu a temperatures relativament altes, per sobre els 45 °C. Molts termòfils són archaea, com el gènere Methanopyrus o Thermoproteus.

Trobem termòfils en diverses regions geotermals de la Terra com són les surgències calentes del Parc Nacional de Yellowstone (vegeu la imatge) o les dels fons marí, així com en àrees d'acumulació de matèria vegetal morta en descomposició com les torberes.

Coma a prerequisit per la seva supervivència, els termòfils contenen enzims capaços de funcionar a temperatures elevades sense desnaturalitzar-se i inactivar-se. Alguns d'aquests enzims són emprats en biologia molecular (per exemple, les DNA polimerases termostables usades per la tècnica de la Reacció en Cadena de la Polimerasa o PCR.

Els termòfils són classificats en termòfils obligats i termòfils facultatius: els obligats (també anomenats termòfils extrems) requereixen d'aquestes temperatures extremadament altes per créixer, mentre que els facultatius (també anomenats termòfils moderats) poden créixer a temperatures elevades però també a temperatures més baixes (per sota els 50 °C). Els Hipertermòfils són termòfils particularment extrems pels quals les temperatures optimes estan per sobre els 80 °C.