[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Temple de les Aigües - Viquipèdia

Temple de les Aigües

De Viquipèdia

Temple de les Aigües
Temple de les Aigües

El Temple de les Aigües o Nimfeu és un monument arqueològic romà a la governació de Zaghouan a Tunísia. Aprofita les nombroses fonts del Djebel Zaghouan (1300 metres) que ja en època púnica arribaven a Cartago per un aqüeducte.

Es va construir sota Adrià vers l'any 120. Es una construcció en semi cercle que té dotze nínxols on hi havia les estàtues de les nimfes i al centre un petit temple que permetia honorar a la divinitat protectora de les fonts. A la rodalia es pot veure l'aqüeducte que té 123 km i data de la mateixa època.

Tunísia Llocs arqueològics de Tunísia Bandera de la Tunísia

Acholla (Ras Bou Tria), Agbia, Altuburos, Amidara, Bizerte (Bizerta), Bulla Regia, Carthage (Cartago), Chemtou, Degache, Djebel Marchana, Djebel Toucha, Dougga, El Djem, El Ghrabet, El Khtatla, El Ksour, Elles, Enfidha, Essbikha, Gightis (Bou Ghrara), Haïdra, Henchir El Diab, Henchir El Menafa, Henchir En Nebch, Henchir Mastoura, Henchir Tsouriate, Jama (Zama Minor i Zama Regia), Kerkouane (Karkuan), Kasserine, Kbor Klib, Le Ksour, Le Sers, Louata, Maktaris (Maktar), Meninx, M'Hamdia, Musti-El Krib, Naouara, Onga, Oudna, Rakkada, Salaktum, Salambô, Sbeïtla,Sbiba, Seguermess, Thélepte,Thapsus, Thuburnica, Thyna, Tuburbo Majus, Utique (Útica), Zaghouan