[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Temple d'Edfú - Viquipèdia

Temple d'Edfú

De Viquipèdia

Temple, accés
Temple, accés
Temple, aspecte general
Temple, aspecte general
Temple, pati
Temple, pati


El temple d'Edfú es un temple dedicat a Horus (el deu falcó) construït a l'època Ptolemaica entre el 237 aC i el 57 aC, que es conserva força be a la localitat egípcia de Edfú (en grec Latòpolis).

El temple amb unes parets magnifiques amb profusa decoració de figures egípcies, te un pati interior amb impressionants columnes, i al interior un altar que sembla ser el punt neuràlgic del lloc. També hi ha la sala de la barca sagrada només amb el suport mentre que es pot veure pintada a les parets; aquesta barca utilitzada nomes en presencia dels faraons i s’unia breument cada any amb la barca de la deessa Hathor del temple de Denderah (Dendara). Com altres llocs, el temple te l’anomena’t nilòmetre, que servia per mesurar la crescuda del riu.

La barca sagrada
La barca sagrada
Altar
Altar
el Sant Jordi egipci
el Sant Jordi egipci


Un fet relacionat amb Catalunya es la figura d’un egipci armat amb llança que dona mort a un animal, i que s’ha interpretat com un representació antiga de la llegenda de Sant Jordi.

Just al entrar, amb les dues primeres columnes, es troba una estàtua d'Horus

El temple fou excavat el segle XIX per Auguste Mariette. Estava en part tapat per sorra i altra part es feia servir com a cases pels camperols de la zona, que hi tenien fins i tot el bestiar.

detall de la decoració
detall de la decoració