[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Taslima Nasrin - Viquipèdia

Taslima Nasrin

De Viquipèdia

Taslima Nasrin o Taslima Nasreen (en bengalí: তসলিমানাসরিন) ( Mymensingh, Bangla Desh 1962 ) és una metge i escriptora bengalí, activista en favor dels drets humans.

Taula de continguts

[edita] Biografia

Va néixer 25 d'agost de 1962 a la ciutat de Mymensingh, filla d'un metge i professor a la universitat mèdica del govern. Va estudiar medicina a la universitat de la seva ciutat natal, especialitzant-se en ginecologia i a partir de 1986 ha exercit de metge en un hospital públic de Mymensingh.

[edita] Activista en favor dels Drets Humans

Activista en favor dels drets humans i la igualtat entre home-dona, ha expressat el seu suport a les minories no islàmiques dins la societat islàmica. Aconseguí renom al seu país gràcies a la seva obra literària i als seus escrits periòdistics, desenvolupant idees crítiques sobre la majoria de les religions, i especialment sobre l'Islam.

Des de 1993 ha plantat cara a les amenaces de mort rebudes per part de Fonamentalistes islàmics, que van dictar una fatwa en contra d'ella, a partir de la publicació de la seva obra Lajja ("Vergonya"). El llibre, prohibit pel govern, explica la tortura de les minories hindús a Bangla Desh, motiu pel qual el govern li confiscà el passaport i la condemnà per blasfèmia. Aquestes amenaces l'han obligat a abandonar el seu país, instal·lant-se progressivament a Suècia, Berlín i actulament a l'Índia, on ha sol·licitat el seu asil i nacionalitat. Al març de 2007 un grup radical d'Indis Musulmans han ofert 500.000 rupies per la seva decapitació[1].

Els llibres de Nasrin han estan prohibits a Bangla Desh. El govern ha denunciat que "contenen els sentiments i les declaracions contraries a l'Islam que podrien destruir l'harmonia religiosa de Bangla Desh".

L'any 1994 fou guardonada amb el Premi Sàkharov per la Llibertat de Consciència concedit pel Parlament Europeu.

[edita] Referències

  1. Indian Muslim group calls for beheading of writer, Khaleej Times Online / 17 de març de 2007

[edita] Vegeu també