[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Tarbosaure - Viquipèdia

Tarbosaure

De Viquipèdia

Viquipèdia:Com entendre les taules taxonòmiques
Com entendre les taules taxonòmiques
Tarbosaure
Registre fòssil: Cretaci tardà
Esquelet de Tarbosaurus.
Esquelet de Tarbosaurus.
Estat de conservació
Classificació científica
Regne: Animalia
Fílum: Chordata
Classe: Sauropsida
Superordre: Dinosauria*
Ordre: Saurischia
Subordre: Theropoda
Família: Tyrannosauridae
Subfamília: Tyrannosaurinae
Tribu: Tyrannosaurini
Gènere: Tarbosaurus
Espècie: T. bataar
Nom binomial
Tarbosaurus bataar
Maleev, 1955

Tarbosaure (Tarbosaurus, "llangardaix aterridor") és un gènere de dinosaure de la familia dels tiranosàurids, que van prosperar durant el Maastrichtià del Cretaci tardà. Està molt relacionat amb el gènere Tyrannosaurus, de fet, podrien ser el mateix.

Les restes foren trobades a Mongòlia, éssent per primera vegada descrites per Evgeny Maleev, l'any 1955, a partir de fòssils trobats en una expedició a la Mongòlia Soviètica l'any 1948.

Crani de Tarbosaurus
Crani de Tarbosaurus

El crani dels tarbosaures, de grans proporcions, arribava a fer entre 113 i 135 centímetres de longitud. Aquests dinosaures mesuraven entre 10'5 i 12 metres de llarg i pesaven entre 5 i 5'5 tones. A la mandíbula superior s'hi poden comptar 27 dents, similars a les del tiranosaure tot i que lleugerament més petites.

Tarbosaurus i Tyrannosaurus presenten tantes similituds que de vegades el primer és inclós en el gènere Tyrannosaurus, com a Tyrannosaurus bataar.


Aquest article sobre dinosaures és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.