[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Tèrme - Viquipèdia

Tèrme

De Viquipèdia

Tèrme és un municipi francès, situat al departament d'Aude i a la regió de Llenguadoc-Rosselló. L'any 1999 tenia 52 habitants.

El 1163 es va fundar l'església de la Nativitat i llavors era una petita vila protegida a la vora d'un castell (Castell de Tèrme) a la comarca del Termenès. Llavors pertanyia als germans Ramon i Guillem de Tèrme, senyors de la regió. Fou destruïda el 1210 pels creuats de Simó de Montfort però es va reconstruir.

El segle XIII fou capital del districte judicial del Termenès que va durar fins el segle XVII en que es va traslladar a Félines-Termenès. Un altra església es va fundar en aquesta època, l'església de Sant Andreu, on es va instal·lar el cementiri el 1673. La vila te dos molins, el de la Vila i el de La Buada, a l'esquerra del riu Sou. Entre La Buada i la vila, la carretera travessa la Gorge de Termenet, tallada pel riu Sou. Al sud de la vila hi ha un altra gorga, la Gorge de Coynepont (Pont de la Cova). Característica de la regió es la poda d'arbres en formes especials (esfèrics, cúbics, etc...) costum que es va iniciar cap el 1900.