[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Tèlef - Viquipèdia

Tèlef

De Viquipèdia

D'acord amb la mitologia grega, Tèlef fou un heroi, fill d'Heracles i d'Auge.

Diuen que fou abandonat al mont Parteni, on fou alimentat per una daina fins que uns pastors el trobaren i el portaren al rei Còrit, que l'adoptà.

De gran, matà per accident dos oncles seus, Hipòtou i Pereu, i aconsellat per l'oracle s'exilià a Mísia, on va saber que la seua mare era l'esposa del rei Teutrant. Llavors, es posà al seu servei i Teutrant el nomenà successor.

Quan l'armada grega que anava cap a Troia desembarcà en el seu regne, Tèlef va córrer a rebutjar-la, però mentre lluitava ensopegà amb un cep i caigué. Aquil·les, llavors, li clavà la llança a la cuixa i el deixà ferit. Com que va passar molt de temps i la ferida no se li tancava mai, va consultar l'oracle, i aquest li revelà que la seua ferida només podia ser curada per l'arma que l'havia causada. Per tant, va anar a veure Aquil·les, i aquest, després d'aconseguir que Tèlef indiqués als grecs el millor camí per arribar a Troia, rascà el rovell de la seua llança i l'aplicà sobre la ferida, que es va curar aviat.

[edita] Bibliografia

  • Parramon i Blasco, Jordi: Diccionari de la mitologia grega i romana. Edicions 62, Col·lecció El Cangur / Diccionaris, núm. 209. Barcelona, octubre del 1997. ISBN 84-297-4146-1, planes 202-203.