[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Sulfur - Viquipèdia

Sulfur

De Viquipèdia

En Química, un sulfur és la combinació del sofre (nombre d'oxidació -2) amb un element químic o amb un radical. Hi ha uns pocs compostos covalents del sofre, com el disulfur de carboni (CS2) i el sulfur d'hidrogen (H2S) que són també considerats com sulfurs.

Un dels sulfurs més importants és el d'hidrogen. Aquest compost és un gas amb olor a ous podrits i és altament tòxic. Pertany, també a la categoria dels àcids pel que, en dissolució aquosa, se li denomina àcid sulfhídric. En la Naturalesa, es forma en les zones pantanoses i en el tractament de llots d'aigües residuals, mitjançant transformacions anaeróbiques del sofre contingut en les proteïnes o bé per reducció bacteriana de sulfats. Es desprèn també en les emissions gasoses d'alguns volcans i és així mateix un subproducte d'alguns processos industrials.

Moltes menes d'alguns metalls són sulfurs. Entre ells s'iclouen:

Molts sulfurs són significativament tòxics per inhalació o ingestió, especialment si l' metàl·lic és tòxic. D'altra banda molts sulfurs, quan s'exposen a l'acció d'un àcid mineral fort, alliberen sulfur d'hidrogen.

[edita] Articles relacionats

  • Selenurs
  • Tel·lururs