[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Skamot Diabòlik - Viquipèdia

Skamot Diabòlik

De Viquipèdia

Skamot Diabòlik és una colla de diables del barri de Santa Eulàlia de l'Hospitalet de Llobregat. La seva activitat principal és el desenvolupament i exercici de totes les activitats relacionades amb la cultura popular del foc a Catalunya, com poden ser els correfocs i entremesos on el personatge principal sigui el banyeta.

[edita] Orígens i trajectòria

Skamot Diabòlik de Santa Eulàlia va ser creat el Nadal del 1987. En un primer moment va ser una secció interna de l’Agrupament Escolta Abat Escarré i amb el temps es va anar desvinculant de l’entitat per esdevenir una associació autònoma.

La idea de crear una colla de diables va sorgir durant el sopar de Nadal del consell de l'agrupament i la primera sortida va ser en el Carnestoltes del 1988.

La posada en marxa del grup de diables fou una activitat de la unitat de pioners de l'agrupament amb l'inestimable assessorament d’un integrant dels diables del poble de Sanaüja.

A partir del primer correfoc, la colla ja es va consolidar en el barri i durant els últims vint anys ha estat una entitat plenament participativa dins de l’àmbit associatiu. Ha actuat a diversos llocs arreu de Catalunya però també a Aragó, Mallorca i al Rosselló, així com també a Lisboa i a Sambuco, a prop de Torí.

L'evolució al llarg dels anys ha estat constant amb la renovació i millora de la imatge del grup a nivell escenogràfic i de vestuari. També s'han obert altres seccions dins del grup com la colla infantil i la creació d'un fabulari relacionat amb la mitologia del diable. Així doncs, ara disposa de diversos personatges creats per als seus espectacles de foc. El més antic de tots és el Drac Eulàlio. També té el Dante Alighieri i altres personatges com el barquer Caront, les lleones i el Boc, tots ells capgrossos, per al seu espectacle la Divina Comèdia. La intenció de la colla és fer créixer aquest fabulari per a la creació d’altres espectacles (hi ha la intenció de representar la llegenda del Comte Arnau).

[edita] Enllaços externs