[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Sindicatura de Comptes de la Comunitat Valenciana - Viquipèdia

Sindicatura de Comptes de la Comunitat Valenciana

De Viquipèdia

La Sindicatura de Comptes de la Comunitat Valenciana és l'òrgan al que correspon el control extern econòmic i pressupostari de l'activitat financera de la Generalitat, dels ens locals compresos en el seu territori i de la resta del sector públic valencià, així com dels comptes que ho justifiquin.

[edita] Història

El precedent històric de la Sindicatura de Comptes és l'Ofici del Maestre Racional, creat com institució única per a tots els territoris de la Corona d'Aragó, per Pere el Gran en 1283. A petició formulada per les Corts Valencianes reunides en 1419, Alfons V d'Aragó va crear el càrrec de Maestre Racional com institució pròpia del Regne de València.

A la Institució del Maestre Racional li van ser assignades les funcions de previsió, direcció i control últim de l'administració financera real, destacant, entre totes elles, la de fiscalització de la gestió financera. El Maestre Racional analitzava els ingressos i les despeses, anotant en els marges dels llibres la documentació presentada per a la justificació de la comptabilitat, així com quantes observacions considerés oportunes per a l'examen dels comptes.

El càrrec del Maestre Racional va subsistir al llarg de l'edat moderna com institució del Regne de València fins que l'organització política i d'hisenda va canviar a conseqüència dels Decrets de Nova Planta (1707), després de la Guerra de Successió.

[edita] Composició actual

  • Síndic Major Exm. En Rafael Vicente Queralt
  • Síndica de Comptes Exma. Na Marcela Miró Pérez
  • Síndic de Comptes Exm. N'Antonio Mira-Perceval
  • Secretari General Il·lm. N'Enrique Monlleó Gerardo

[edita] Enllaços externs

Pàgina web de la Sindicatura de Comptes