[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Simona Škrabec - Viquipèdia

Simona Škrabec

De Viquipèdia

Simona Škrabec (Ljubljana, Eslovènia, 1968) és escriptora, ha traduït diversos llibres de l'eslovè al català i del català a l'eslovè a més d’aquestes dues llengües domina el castellà, l’alemany, l’anglès, el francès i el serbocroat.

És llicenciada en filologia alemanya i en literatura comparada per la Universitat de Ljubljana i doctorada en literatura comparada per la Universitat Autònoma de Barcelona el 2002 amb la tesi Els marcs identitaris en el cas de Centreeuropea.

En la seva obra veiem un especial interès en la reflexió sobre el sentiment nacional i Europa com a ens històric i cultural. Des de l’any 1992 viu entre Catalunya i Eslovènia col·laborant en diversos mitjans de comunicació.

[edita] Obres

  • L’estirp de la solitud, Barcelona, Institut d’Estudis Catalans, 2002. Obra guardonada amb el Premi Josep Carner de Teoria Literària 2001.
  • Els marcs identitaris en el cas de Centreeuropa, 2002. Tesi premiada per la Fundació Jaume Bofill.
  • L’atzar de la lluita, València, Afers, 2005.

[edita] Articles



Aquest article sobre biografies és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat com, per exemple, traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.