[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Simeó Estilita el Vell - Viquipèdia

Simeó Estilita el Vell

De Viquipèdia

Simeó Estilita (Symeon o Simeon Stylites, Συμεών o Συμεάνης Συμεώνης ὁ Στυλίτης) fou un asceta del segle V conegut pel Pilar Sant perquè va passar part de la seva vida en un pilar; fou el primer d'un bon nombre d'ascetes que vivien en pilars coneguts per Estilites.

Va néixer a Sisan entre Síria i Cilícia vers el 388 i va portar una vida ascètica per molts anys en monestir i llocs solitaris fins que va decidir fixar-se a un pilar o pedestal (423); el primer pilar sobre el que es va establir tenia només una mica menys de 3 metres d'alt, després va passar a un de 6 metres i després de 10 metres; quan Teodoret va escriure de la seva personalitat, estava en un pilar de poc més de 16 metres; la circumferència del pilar era de un metre; aquesta situació agradava a alguns mentre altres ho criticaven, però el seu exemple va portar a la conversió de molts pagans armenis, ibers, i perses; va romandre al pilar durant 37 anys i va atreure la reverencia del creients i dels no creients.

Va morir vers el 460 i el seu cos fou portat a Antioquia i les seves relíquies foren molt apreciades. El lloc on era la columna es deia Mandra i es va construir allí un monestir o església. Fou considerat sant per l'església llatina que celebra la seva memòria el 5 de gener; l'església grega també el considera sant i el commemora el 1 de setembre.

Va escriure diverses peces:

  • 1. Epistola ad Theodosium Imperatorem
  • 2. Ad Eudocicam Imperatricem Epistola
  • 3. Πρὸς Λἑοντα τὸν αὐτοκράτορα ἐπιστολή, Ad Leonem Imperatorem Epistola
  • 4. Πρὸς Βασίλειον ἐπισκοποῦντα τοῦ Ἀντιόχου ἐπιστολή, Ad Basilium Antiochiae Episcopum Epistola
  • 5. Confessio fidei