[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

SimCity Classic - Viquipèdia

SimCity Classic

De Viquipèdia

SimCity
Desenvolupat per Maxis
Publicat per Brøderbund, Maxis, Electronic Arts
Dissenyat per Will Wright (sèrie SimCity)
Llançament Versió MS-DOS
1989 (USA)
Versió Macintosh
1989 (USA)
Versió C64
1989
Amiga version
1989 (USA)
Versió Atari ST
1989 (USA)
Amstrad CPC version
1990 (Europa i els Països Catalans)
Versió Windows
1991 (USA)
SNES version
26 d'abril, 1991 (Japan)
August, 1991 (USA)
24 de setembre, 1992 (Europa i els Països Catalans)
Gènere/s Construcció de ciutats (simulació)
Mode/s Un sol jugador
Qualificació ESRB: Everyone (E) (Wireless)
ELSPA: 3+ (Windows)
Plataforma/es Commodore 64, Amiga, DOS, Sega Saturn, SNES, Sony PlayStation, Nintendo 64, Game Boy Advance, Mac OS, Acorn Archimedes, Amstrad CPC, ZX Spectrum, EPOC32, Atari ST, Telèfon mòbil, Internet
Dispositius d'entrada Teclat i ratolí

El SimCity Classic és un videojoc de simulació del 1989 que donà inici a una saga de gran èxit comercial: SimCity. L'objectiu és construir una ciutat i que creixi sense esgotar els diners, sobrevivint a desastres naturals i fent que la població estigui contenta.

El jugador ha de prendre la decisió de com invertir els diners, que recull a partir dels impostos dels residents. Pot construir tres tipus de blocs: residencials, comercials i industrials, a més de vies de tren i altres transports. També pot edificar els serveis bàsics d'una ciutat, incloent-hi centrals elètriques, comissaries de policia o bombers. Segons com se situïn els diferents elements, tindran més demanda o menys (situar una casa a prop d'una fàbrica descoratja els llogaters, per exemple). El joc no té un únic final ni una manera de guanyar fixada, sinó que cada persona pot anar millorant la seva ciutat de mica en mica.

El 10 de gener del 2008 es va alliberar sota la llicència GPL 3 el codi del SimCity sota el nom de Micropolis.

Portal dels Videojocs Articles relacionats amb els videojocs


Joystick Aquest article sobre videojocs és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat, traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.