[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Sibil·la de Saxònia-Coburg Gotha - Viquipèdia

Sibil·la de Saxònia-Coburg Gotha

De Viquipèdia

La princesa Sibil·la.
La princesa Sibil·la.
Els prínceps de Suècia, Gustau Adolf i Sibil·la de Saxònia-Coburg Gotha.
Els prínceps de Suècia, Gustau Adolf i Sibil·la de Saxònia-Coburg Gotha.

Sibil·la de Saxònia-Coburg Gotha, princesa de Suècia (Coburg 1908 - Estocolm 1972). Princesa de Saxònia-Coburg Gotha i duquessa a Saxònia que es casà amb el príncep hereu de Suècia i que és la mare del present sobirà suec, Carles XVI Gustau de Suècia.

Nascuda a la ciutat de Coburg capital del petit ducat sobirà de Saxònia-Coburg Gotha el dia 18 de gener de l'any 1908, essent filla del duc Carles Eduard de Saxònia-Coburg Gotha i de la princesa Victòria Adelaida de Schleswig-Holstein-Sondenburg-Glucksburg. Sibil·la era néta del príncep Leopold del Regne Unit i de la princesa Helena de Waldeck-Pyrmont per part de pare mentre que per part de mare era néta del príncep Frederic Ferran de Schleswig-Holstein-Sondenburg-Glucksburg i de la princesa Carolina de Schleswig-Holstein-Sondenburg-Augustenburg.

La princesa es casà el 1932 a Coburg amb el príncep hereu Gustau Adolf de Suècia en un casament que esdevingué una manifestació del nacionalsocialisme puixant a Alemanya. Gustau Adolf era fill de qui seria el rei Gustau VI Adolf de Suècia i de la princesa Margarida del Regne Unit. Gustau Adolf era germà de la reina Íngrid de Dinamarca. La parella establerta a Estocolm tingué cinc fills:

  • SAR la princesa Margarida de Suècia, nascuda a Estocolm el 1934 i casada l'any 1964 amb el britànic John Kenneth Ambler. Actualment la parella viu separada tot i que legalment romanen casats.
  • SAR la princesa Brígida de Suècia, nascuda el 1937 a Estocolm i casada l'any 1959 amb el príncep Joan Jordi de Hohenzollern-Sigmaringen en una doble cerimònia a Estocolm i a Sigmaringen. La parella viu separada des de l'any 1990.
  • SAR la princesa Desidèria de Suècia, nascuda l'any 1938 a Estocolm i casada l'any 1964 amb el baró Niclas Silfverschiöld.

La princesa Sibil·la quedà viuda l'any 1947 després que el seu espòs morís en un accident aeronàutic a l'aeroport de Copenhaguen. La princesa no arribà mai a esdevenir reina de Suècia ni princesa hereva. Tampoc arribà a veure l'ascens al tron del seu fill que es produí quatre anys després de la seva mort

Tingué una extensa vida oficial representant a l'estat suec en múltiples recepcions i visites d'estat. Malgrat tot, la princesa hagué de suportar amb resignació la condemna que li caigué al seu pare, el duc Carles Eduard de Saxònia-Coburg Gotha, per la seva col·laboració amb el règim nacionalsocialista. Al duc li foren confiscades les seves propietats més importants i hagué de fer front a una llarga condemna en un camp de concetració especialitzat en la desnazificació sense que la seva filla pogués fer res per ajudar-lo morint de càncer pocs anys després en la misèria més profunda.

La princesa morí de càncer a l'edat de 64 anys a Estocolm.