[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Semita - Viquipèdia

Semita

De Viquipèdia

Els semites són un conjunt format per nombrosos pobles i cultures estesos des de l'antiguitat en un gran territori del Pròxim i Mig Orient i al nord de la Península Aràbiga, que van desenvolupar importants civilitzacions.

El terme semita va ser utilitzat per primera vegada cap a finals del segle XVIII, per a referir-se a pobles citats en la Bíblia descendents de Sem, fill primogènit de Noè. En el llibre del Gènesi, a la narració del diluvi, s'hi pot trobar la genealogia a la taula dels pobles on es fa referència als semites. Des de llavors, el terme semita fa referència als pobles de llengua semítica.

Els antics pobles de parla semítica inclouen els habitants de: Aram, Assíria, Babilònia, Canaan (inclosos els hebreus) i Fenícia. Les poblacions actuals que tenen llengües semítiques inclouen als àrabs, els jueus, els etíops i els arameus (comunitats del Líban i nord de L'Iraq). La semblança entre els pobles semites es sobretot d'origen lingüístic i cultural, i no es pot parlar d'una raça semita.