[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Seira - Viquipèdia

Seira

De Viquipèdia

Seira és un municipi de la província d'Osca situat al sud de la serra de Gia, al costat del riu Éssera, al seu curs alt, a 815 metres sobre el nivell del mar.

Té una població d'uns 179 habitants (2004), gairebé els mateixos que ara fa un segle (el 1900, 271 habitants). Seira està considerada com la porta de la vall de Benasc, al congost del Ventamillo (Congustro del Bentamillo en benasquès). Té una església romànica al nucli urbà d'Abi i restes del monestir de Sant Pere de Taverna. Les festes són el 16 de juliol i el 15 d'agost.

A Seira es va trobar fa uns anys una tomba megalítica en forma de dolmen a prop de la riba del riu. La seva temperatura mitja anual és de 10,4°C i té una precipitació mitjana anual de 1.080 mm.


Bandera d'Aragó Aquest article sobre l'Aragó és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.