[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Sebastià Crespí Rotger - Viquipèdia

Sebastià Crespí Rotger

De Viquipèdia

Sebastià Crespí Rotger (Sa Pobla, 1955) és un biòleg mallorquí. Llicenciat en ciències biològiques per la Universitat Autònoma de Barcelona el 1977 i doctor en farmàcia per la Universitat d'Alcalá de Henares (Madrid) amb la qualificació de cum laude el 1988. Des del 1993 és el cap de Servei d’Anàlisis Clíniques de la Policlínica Miramar, a més de ser professor ajudant de la Universitat de Barcelona i la Universitat Autònoma de Barcelona i professor de genètica i hematologia de l’Escola Universitària d'Infermeria, en els cursos d’especialització en anàlisis clíniques. Professor de les tres primeres edicions dels cursos sobre legionel·losi i la seva prevenció de l’EWGLI Traing Course Legionaire’s disease: investigation outbreaks and incidents, risk assessment, sampling and control, organitzats per l’European Working Group on Legionella Infections, a Londres.

Ha participat en nombrosos projectes d’investigació científica contribuint en el coneixement de la legionel·losi, especialment de la seva epidemiologia i prevenció al mon turístic. L’any 1986 obté la beca d’investigació concedida per la Conselleria de Sanitat i Seguretat Social del Govern balear per realitzar el projecte d’investigació Contribució al coneixement de l’estructura genètica de la població balear i l’epidemiologia d’algunes malalties hereditàries. A més, ha participat en altres projecte com Oncogens i càncer i Alteracions lipídiques en pacients sotmesos a tractament substitutiu renal.

La seva recerca i investigació contribueixen en general al camp de la salut i de la higiene en els establiments turístics. És assessor sanitari de la Confederació Espanyola d'Establiments d'Allotjament Turístic (CEHAT) i de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca. Ha estat membre del Comitè Executiu de la International Association of Tourist Health. Ha impartit nombroses conferències i cursos sobre salut i seguretat alimentària i hídrica en el sector turístic. A més de nombroses publicacions originals dedicades a la distribució de les freqüències gèniques i fenotípiques dels grups sanguinis a Mallorca i Eivissa, i legionel·losi a Mallorca, ha escrit llibres sobre biologia molecular, biotecnologia i educació, legionel·la i legionel·losis, i prevenció i control. El 2007 va rebre el Premi Ramon Llull.