[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Santiago Bañeras i Goday - Viquipèdia

Santiago Bañeras i Goday

De Viquipèdia

Santiago Bañeras i Goday (Palamós, Baix Empordà, 22 de juliol de 1913 - 6 de gener de 1985) fou un músic i compositor de sardanes.

Rep les primeres lliçons de música dels mestres "Paixero" i Eduard Castelló, ampliant els estudis a l'Acadèmia Ainaud, de Barcelona. Com a instrumentista dominava el flabiol, el violí, la bateria, la viola, el trombó i el fiscorn. Va pertànyer a les cobles La Principal de Palamós (1941-1951), l'Amoga de Vidreres (1951-1955), i el 1956 és un dels fundadors de la cobla Costa Brava de Palafrugell on hi actuà fins el 1959.

En la seva faceta de compositor va escriure dues sardanes, Rondalles de l’avi i A Palamós fan pipes; tres havaneres, Octubre a la Fosca, Cant a la Primavera i Barcarola, cançons a quatre veus, els goigs a la Verge de Bell-lloc, dues caramelles, un vals mariner i moltes harmonitzacions i arranjaments. Polifacètic, també va fer incursions en l'escriptura i la poesia. Molt integrat a la vida social de Palamós va ocupar un inacabable nombre de càrrecs, entre ells el de director de la coral El Progrés i fundador i redactor de la revista La Proa.

[edita] Enllaços externs