[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Sant Sergi de Capadòcia - Viquipèdia

Sant Sergi de Capadòcia

De Viquipèdia

Sant Sergi de Capadòcia (? - Cesarea de Capadòcia 304). Monjo i màrtir.

Anualment es celebraven unes festes en honor a Júpiter. L'any 304 se celebrà l'arribada del governador d'Armènia i Capadòcia Saprici, procedent de Roma, on l'emperador Dioclecià l'havia rebut pels seus mèrits i li havia encomanat, entre altres tasques, la persecució de les comunitats cristianes de Capadòcia, cada cop més nombroses en aquella zona.

Es conta que Sergi, un ancià que havia abandonat la toga romana en convertir-se al cristianisme per dur una vida d'eremita, es va atansar al governador Saprici i li va retreure que estigués retent homenatge a aquells déus. Aleshores, Sergi va resar una pregària i, a l'instant, les imatges romanes es van esquerdar i els focs dels sacrificis es van apagar miraculosament.

Saprici, creient que Sergi havia ofès els déus, el va arrestar i, després de jutjar-lo, el va condemnar a mort. El van torturar i finalment el van decapitar.

Es diu que els cristians van recollir el seu cos i el van enterrar a casa d'una dona piadosa, d'on, segons la llegenda, un temps més tard fou traslladat a Úbeda, (Andalusia).

La seva festa se celebra el 24 de febrer.