[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Sant Salvador de Polinyà - Viquipèdia

Sant Salvador de Polinyà

De Viquipèdia

L'església de Sant Salvador de Polinyà, coneguda també com de Sant Martí, està situada a la població de Polinyà, a la comarca del Vallès Occidental.

[edita] Història

Descrita com església parroquial de Polinyà al segle XI, la seva consagració va tenir lloc l'any 1122; va seguir amb les seves funcions com a tal fins l'any 1792 quan va passar a dependre de l'església de construcció nova, perdent la categoria de parròquia.

[edita] L'edifici

Consta d'una sola nau amb coberta de volta de canó i amb un absis semicircular, on havia pintures murals molt importants, de la primera meitat del segle XII, relacionades amb les de l'església de Santa Maria de Barberà. Al temple es poden veure unes reproduccions, de les originals que es conserven al Museu Diocesà de Barcelona.

A l'exterior l'absis presenta una decoració llombarda de arcuacions cegues en sèries de dues entre lesenes, amb tres finestres també entre les lesenes. La porta del mur nord és l'original, no obstant això, la principal ha estat completament modificada. El campanar és de base quadrada i està adossat al mur nord.

[edita] Bibliografia

  • Mestre i Godes, Jesús; Adell i Gisbert, Joan-Albert (2002), La Catalunya Central. Viatge al romànic català/7, Barcelona, RACC-62. ISBN 84 95571 64 1