[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Sant Miquel de Gonteres - Viquipèdia

Sant Miquel de Gonteres

De Viquipèdia

Sant Miquel de Gonteres, o Sant Miquel de Guanteres, és una urbanització del Vallès Occidental, a mig camí entre Viladecavalls i Terrassa i en terres pertanyents a tots dos municipis. Està situada entre la riera de Gaià i el torrent de Can Gonteres i la travessa el ferrocarril Barcelona-Manresa, que hi té una estació de la línia de rodalies R-4. Té accés per la carretera C-58 o autovia de la Bauma, per una carretera que surt de Terrassa mateix (al barri de Can Boada) i per la carretera B-122, o carretera de Rellinars.

Té 1.200 habitants (2003), la majoria dels quals, 1.101, en terme municipal de Viladecavalls. A Terrassa, on la urbanització es coneix amb el nom de Can Gonteres, hi estaven censades les 99 persones restants; segons el cens del 2005, però, a la part pertanyent a Terrassa (0,27 km2) ja hi residien 344 persones.

Depèn de les parròquies de Sant Martí de Sorbet (la part de Viladecavalls) i la Sagrada Família de Ca n'Aurell (la part terrassenca).

La urbanització es va formar cap a la dècada del 1960 com un seguit de torres de segona residència, als terrenys de la masia de Can Gonteres i de l'església de Sant Miquel, situats entre les masies de Can Mitjans i Can Tries, de l'antiga parròquia de Santa Maria de Toudell i avui pertanyents a Viladecavalls. En un origen la urbanització era il·legal, però la seva situació es va anar normalitzant durant la dècada del 1980.

Prop de la urbanització hi ha les caseries del Molinot i Can Pepet.