[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Sant Jaume el Menor apòstol - Viquipèdia

Sant Jaume el Menor apòstol

De Viquipèdia

Estàtua de l'apòstol Jaume el Menor
Estàtua de l'apòstol Jaume el Menor

Segons el Nou Testament, Jaume (en arameu Yaqob bar Clopas i en grec Iάκωβος Iàkovos) conegut com Sant Jaume el Menor (Canà, Galilea,? - Jerusalem, 62 dC) fou un dels Dotze Apòstols de Jesús de Natzaret.

Fill d'un home cananeu anomenat Alfeu i la seva esposa Maria, era era germà de Josep i Judes Tadeu (Mc 15, 40) i cosí germà de Jesús, ja que els pares d'ambdós serien germans.

Segons l'historiador jueu Flavi Josefus, l'any 62 un Jaume "germà de Jesús, anomenat el Crist" fou jutjat pel sanedrí i executat per lapidació. (Antiguetats jueves, 20.9.1) La tradició considera que aquest relat cita a Jaume el Just.

La tradició manté que Jaume fou crucificat per violar la Torà jueva, tot i que aquesta versió conté errors històrics; només tenien el dret de condemnar a crucifixió a algú els romans però per altra banda els romans no interferien en crims religiosos, a menys que haguessin cregut que s'incitava a la rebel·lió. El seu martiri hauria tingut lloc a Ostracina (Baix Egipte) on estava predicant.

Se'l commemora el 3 de maig