[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Sant Esteve de Maranyà - Viquipèdia

Sant Esteve de Maranyà

De Viquipèdia

Absis exterió de Sant Esteve de Maranyà
Absis exterió de Sant Esteve de Maranyà

'L'església de Sant Esteve de Maranyà està situada en el petit nucli de Maranyà pertanyent a la població de la Tallada d'Empordà a la comarca del baix Empordà.

La seva construcció és del segle XI, no obstant això no apareix documentada fins a meitat del segle XIII i a partir del segle XIV és església parroquial, va ser fortificada en l'Edat Mitjana.

[edita] L'edifici

L'església és d'estil romànic, amb una sola nau de volta de canó i absis semicircular cobert amb volta de quart d'esfera. Té pintura mural a l'absis in situ, que es data entre els segles XII i XIII, es distribueix en dos registres historiats, al superior, bastant deteriorat, representa la Nativitat i la presentació de Jesús al temple. A la part inferior, hi son les pintures que relaten la Crucifixió amb la verge Maria, sant Joan, els lladres i dos soldats; la visita de les tres Maries al sepulcre i la lapidació de sant Esteve, sant al que hi és dedicada l'església.

Porta principal
Porta principal

A l'exterior, l'absis té decoració llombarda de arcuacions cegues amb lesenes. La porta principal és de dos arcs de mig punt amb llinda i timpà llis. Té rosassa i campanar de cadireta de dos ulls.

[edita] Bibliografia

  • Pladevall, Antoni (2000), Guies Catalunya Romànica, El Baix Empordà, Barcelona, Pòrtic. ISBN 84 7306-637-5