[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

São Tomé - Viquipèdia

São Tomé

De Viquipèdia

La catedral
La catedral

São Tomé és la capital i la ciutat principal de l'estat insular africà de São Tomé i Príncipe. Situada al nord-est de l'illa de São Tomé, l'any 2005 tenia una població de 56.166 habitants. És també la capital del districte d'Água Grande. El seu important port és a la badia d'Ana Chaves, enmig de la qual s'alça l'illot de les Cabres (ilhéu das Cabras). Està situada al nord-est de Trindade, al sud-est de Guadalupe i al nord-oest de Santana, ciutats amb les quals connecta a través de diverses carreteres i, sobretot, mitjançant l'autovia que ressegueix tota la costa de l'illa.

Fou fundada pels portuguesos el 1485 en commemoració de sant Tomàs. El 1599, la ciutat, juntament amb tot l'arxipèlag, fou presa durant dos dies per l'armada dels Països Baixos i el 1641 ho va tornar a ser, llavors durant un any. Fou la capital de la colònia portuguesa de São Tomé i Príncipe fins al 1753 i posteriorment ho ha estat des del 1852, capitalitat que va conservar quan l'arxipèlag aconseguí la independència el 1975.

El fort de São Sebastião
El fort de São Sebastião

La ciutat està centrada per la catedral del segle XVI. Un altre edifici antic és el fort de São Sebastião, construït el 1575, actualment seu del Museu Nacional de São Tomé. Altres llocs d'interès són el Palau Presidencial, l'església dels Pescadors i el cinema. São Tomé té també un parell de mercats, una emissora de ràdio i televisió, un hospital, diversos centres educatius i un aeroport internacional. És el nus de comunicacions per carretera de l'illa. La ciutat també és coneguda per les seves representacions teatrals del Tchiloli, tragèdia en vers del poeta renaixentista de Madeira Baltasar Dias.

São Tomé també s'ha fet famosa pel seu paper en la conversió forçada de jueus durant la Inquisició. Quan el rei Manuel I de Portugal va voler forçar els jueus a convertir-se, els va arrabassar les criatures i les va enviar a aquella remota illa de l'Atlàntic.

Coordenades: 0° 20′ 10″ N 6° 40′ 53″ E