[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Rotterdam - Viquipèdia

Rotterdam

De Viquipèdia

Coordenades: 51° 55, 18° N

Situació de Rotterdam dins d'Holanda Meridional
Situació de Rotterdam dins d'Holanda Meridional
Bandera de Rotterdam
Bandera de Rotterdam
Escut de Rotterdam
Escut de Rotterdam
Cases Cúbiques del centre de la ciutat
Cases Cúbiques del centre de la ciutat

Rotterdam és una ciutat dels Països Baixos, la segona en nombre d'habitants després d'Amsterdam. Situada a les ribes del Nieuwe Maas, és, amb prop de 600.000 habitants, la ciutat més important d'Holanda Meridional, i un dels ports més importants del món.

El nom prové d'una presa o resclosa (dam) que fou feta al Rotte, un petit riu que s'uneix al Nieuwe Maas en aquell punt.

[edita] Arquitectura

L'arquitectura de la ciutat, especialment el centre, és moderna i contrasta amb el tradicionalisme pre-eminent a la majoria de ciutats del país. Aquest fet es deu en gran part al bombardeig de la Luftwaffe alemanya, que devastà el centre de la ciutat la nit del 14 de maig de 1940, i que va ser el més important sofert pels Països Baixos durant la Segona guerra mundial. Actualment, el centre compta amb nombrosos gratacels, entre els quals el més alt dels Països Baixos, el Delftse Poort, de 151 m.

[edita] Port

El port de Rotterdam és el més important d'Europa i el segon en volum de mercaderies del món, després del de Xanghai. El port deu la seva prosperitat a la tradició marinera del país i a la situació estratègica de la ciutat, al punt de confluència dels rius Rin i Mosa, que ha contribuït a fer de Rotterdam un importantíssim nus de comunicacions que canalitza l'intercanvi de mercaderies entre el continent i la resta del món, mitjançant enllaços per carretera, barcassa (fluvial), tren i, sobretot, vaixell (oceànic).

[edita] Enllaços externs

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Rotterdam