[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Rothenburg ob der Tauber - Viquipèdia

Rothenburg ob der Tauber

De Viquipèdia

Rothenburg ob der Tauber
Escut Rothenburg ob der Tauber
([[Escut

Rothenburg ob der Tauber|En detall]])

Localització
Municipi d'Alemanya
Ajuntament
Ajuntament
País
• Estat
• Regió
• Districte
Alemanya
Baviera
Francònia Mitjana
Ansbach
Superfície 41,45 km²
Altitud 425 m
Població (2005)
  • Densitat
11.314 hab.
272,96 hab/km²
Coordenades 49° 24′ N, 10° 11′ ECoordenades: 49° 24′ N, 10° 11′ E
Dirigents:
• Alcalde/essa:

Walter Hartl
Codi postal 91541
Prefix de telèfon 09861
Matrícula AN
Web

Rothenburg ob der Tauber és una ciutat medieval emmurallada, situada sobre el riu Tauber, aproximadament a 65 km a l'oest de Nuremberg (Alemanya). Dins de les muralles hi sobreviuen portes i torres de vigia de l'Edat Mitjana, cases de fusta, esglésies gòtiques i renaixentistes, i carrers enrajolats. La seva població és d'uns 12.000 habitants i rep molts de turistes a l'estiu.

Taula de continguts

[edita] Llocs d'interès

Muralla
Muralla

[edita] Muralles

Tant les muralles com les torres dels segles XIII i XIV es conserven en molt bon estat i estan en part obertes al públic. L'entrada sud de la ciutat està vigilada per la Torre de l'Hospital, en alemany Spitaltor, gran bastió defensiu del segle XVI que protegeix dues places interiors, ovalades.

[edita] L'ajuntament

La part gòtica, amb el seu frontó dominat per una torre civil de 60 m, data del segle XIV. La part de l'edifici que dóna sobre la plaça del mercat, en alemany Marktplatz, és d'estil renaixentista i posseïx una torreta en escala octogonal. Es visiten la Sala Imperial gòtica i les sales abovedadas, que han estat condicionades com museu. Des de l'alt de la torre es gaudeix d'una bella vista sobre les teulades de la ciutat

[edita] L'hospital

Del segle XVI i XVII ocupa l'extrem sud del recinte conegut com Punta del Capell. El Hegereiterhäuschen és un delicat pavelló amb teulada punxeguda i una torreta. Es pot pujar a la torre Kalkturm, que constitueix un magnífic mirador sobre els monuments de la ciutat i des de la qual s'accedeix al camí de ronda de les muralla.


A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Rothenburg ob der Tauber