[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Rostra - Viquipèdia

Rostra

De Viquipèdia

Rostra
Rostra

Rostra que es traudiria per "Bec" fou el nom aplicat a una edificació del fòrum des de la qual els oradors es dirigien al poble. Originalment fou anomenada templum perquè era consagrada pels àugurs, però va agafar el nom de "rostra" al final de la gran guerra llatina perquè fou adornada amb els becs (la punta) dels vaixells dels antiates (de la ciutat d'Àntia); la costum de arrancar la part de davant dels vaixells com a trofeu també apareix entre els grecs que l'anomenaven acroterium ( ἀκρωτηριάζειν.

La rostra era exactament entre el Comitium ( plaça dels comicis de les cúries) i el fòrum (plaça dels comicis de les tribus) i l'orador es podia dirigir a una o l'altre. Es creu que era un edifici circular amb una plataforma al capdamunt vorejada per un parapet amb dos accessos, un per cada costat.

Juli Cèsar va transferir la Rostra a una cantonada del fòrum però l'antiga Rostra va romandre i fou coneguda com Rostra Vetera mentre la nova era anomenada Rostra Julia. Les dues Rostres van tenir estatuïes d'homes il·lustres; la nova tenia les de Luci Corneli Sul·la, Gneu Pompeu Magne, Juli Cèsar i August.