[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Rosa López - Viquipèdia

Rosa López

De Viquipèdia

Rosa María López Cortés, més coneguda com Rosa López o Rosa d'Espanya, (Granada, 14 de gener de 1981), cantant espanyola. Guanyadora del concurs televisiu Operación Triunfo en la seva primera edició (2001), i del concurs televisiu Mira Quién Baila! en la seva tercera edició (2006).

Taula de continguts

[edita] Biografia

Cantant granadina guanyadora de la primera edició del concurs televisiu Operación Triunfo. En 2002 va ser triada per a representar a Espanya en el Festival d'Eurovisió que es va celebrar en Tallinn (Estònia) on va quedar en 7a posició amb la cançó "Europe's living a celebration", amb la qual es va donar a conèixer per a tota Europa i Amèrica llatina. El programa va aconseguir el Guinness al major monopoli en venda de discos i el moment més vist d'Eurovisió.

[edita] Discografia

[edita] Rosa (2002)

El 25 d'abril edita el seu primer àlbum, "Rosa", un treball amb 14 cançons que inclou dues versions de "Europe's living a celebration" i un duo amb el seu company Manu Tenorio en el tema "L'Aposta". El disc, produït per Alejo Stivell, compta amb la col·laboració de compositors de la talla de José Luis Perales o Armando Manzanero, que van compondre cançons per a ella. Rosa canta a més un tema que la seva admirada Aretha Franklin va immortalitzar en els seixanta: "I say a little prayer". En el transcurs d'aquesta gira, patí uns problemes a la veu que l'obligaren a retirar-se una temporada.

[edita] Ahora (2003)

El 29 d'octubre, tot just un any i mig després del seu debut discogràfic, arribà "Ahora", el segon disc de Rosa. La cantant va voler estar present en la selecció dels catorze temes que inclou aquest nou disc, tres d'ells compostos per ella mateixa titulats "Ahora sabes como soy" composta amb 14 anys, "Destinación" i "Tú", tema dedicat als seus fans; el resultat és un àlbum que combina diversos estils: des del dance a la balada passant pel funk i el pop.

[edita] Ojalá (2004)

A l'abril inicia la gira "Ahora 2004" amb la qual recorre gran part de la geografia espanyola amb 25 concerts. La gira finalitza el 28 d'octubre del mateix any en l'Auditori de Barcelona amb l'enregistrament del DVD "Rosa en concierto", que més tard seria editat i posat a la venda. El seu tercer àlbum, "Ojalá", publicat al novembre, és un disc nadalenc en el qual interpreta versions de nadales famoses així com cançons inèdites. "Ojalá" va arribar a les botigues amb un regal, una participació de Nadal per a la loteria d'aquell any. El disc va vendre més de 100.000 còpies, fent història en el món de la música ja que mai a Espanya s'havia venut 100.000 còpies d'un disc de Nadal.

[edita] (2005)

En l'estiu l'artista andalusa participa en la gira "Blues&friends" al costat de La Blues Band de Granada. També va col·laborar en la banda sonora de "Torrente 3: El Protector" interpretant el tema principal de la pel·lícula i en el disc "De Benidorm a Benicássim" on canta "Una eternidad" al costat dels 12Twelve .

[edita] Me siento viva (2006/07)

Va participar en el programa "Mira quién baila!" de TVE i s'hi va proclamar guanyadora amb més del 62% dels vots a favor (enfront de la seva amiga Milene Domingues, entre altres participants). El seu quart disc, "Me siento viva", va sortir a la venda el 30 de maig. D'ell s'extreu un primer senzill: "Más", un tema discotequer en el qual es dóna a conèixer a una Rosa amb nou look i 40 quilos menys. Com segon single, llança la balada "Más allá". El disc va ser gravat per Ten Productions (Sabadell) amb la producció de Xasqui i Toni Tenn, en els Cove City Sound de Nova York sota la productora Wake Music (responsable del so d'Anastacia, Jennifer López, Celine Dion o el [[musical Chicago). Donen Hetzel va mesclar part de les cançons del disc en els Hitvision Studios (Suècia), famosos per haver participat en la confecció de "Confession on a dance floor" de Madonna. Martin Ankelius va mesclar la part més electrònica i ballable d'aquest "Me siento viva". Gairebé un mes després de publicar el disc va començar una gira que va acabar l'octubre de 2007. Rosa ha prestat la seva imatge i veu per al tema "El futuro está en tus pies", destinat al Mundial de Patinatge Artístic que es va celebrar del 27 de novembre al 10 de desembre de 2006 al Palau dels Esports de Múrcia. Ha col·laborat per al disc d'OT 2006 "Adelante" interpretant una cançó del seu disc amb els concursants del programa de Telecinco.

El 27 de desembre TVE va celebrar una gal·la especial per a seleccionar el millor disc de l'any entre 15 treballs. El públic, amb les seves trucades, va triar "Me siento viva", com el millor disc de l'any amb un percentatge del 27%. Al febrer col·laborà com actriu en la sèrie "Manolo i Benito Corporeision" d'Antena 3 TV i al març aparegué a la sèrie "Planta 25" de CMT. En aquest any va reprendre la gira "Me siento viva" amb més de 62 concerts. A la sarsuela "Gran Via... cantó Alcalá" que amb motiu de San Isidro se celebrà per segon any a Madrid, Rosa interpretà "Pobres chicas las que tienen que servir" en el paper de Menegilda, la criada que apareix en la sarsuela de Chueca i Valverde "La Gran Via".

[edita] (2008)

El seu nou treball discogràfic s'espera pel 2 de setembre (data provisional) en el que la cantant s'involucrarà més en la seva elaboració.

[edita] Premis

(2002) Guanyadora Operación Triunfo

Claus d'Or d'Armilla i Granada

Premi Andalusia Jove-Junta d'Andalusia Filla Predilecta de Lachar (Granada)

Premi ARI 2002- A.R.I.

Granadins Ideals- Diari Ideal

Padrina d'Honor- Neuro-Afeic (Granada)

Imatge de Granada- Hotels MA

Imatge de Granada - Partit Andalucista

(2003) Rosa Premis GECA- GECA Artista més benvolguda-"Dia a Dia" - T5.

IV Premi El Públic-Canal Sud Ràdio

Micròfon de Plata- APEI

(2004) Ambaixadora de Granada- Fiture

Premi Cadena Dial 2003- Cadena Dial

Medalla Creu Roja de Granada

(2006) Antena d'Or- Federació d'Associacions de Ràdio i Televisió d'Espanya

XVIII Premis Glissando- Carrera Artística

Disc de l'Any 2006

(2007) Premis Estavella Intercoiffure- Apartat Música

[edita] Enllaços externs


Any anterior:
David Civera
Representà Espanya al Festival d'Eurovisió
2002
Any posterior:
Beth