[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Ronald Weasley - Viquipèdia

Ronald Weasley

De Viquipèdia

Ronald "Ron" Billius Weasley és un dels personatges principals de la sèrie de llibres Harry Potter, creats per l'autora britànica J.K. Rowling. La seva primera aparició és al llibre Harry Potter i la Pedra Filosofal com a millor amic d'Hermione Granger i Harry Potter.

És pèl-roig (com tots en la seva família), alt i prim, les seves mans i peus són grans, i té la cara coberta de pigues, els ulls blaus i el nas llarg. Ha viscut envoltat de mags des que va néixer i és qui ensenya a Harry moltes coses quotidianes per als mags, com el quidditch, el seu esport favorit. Ron aquesta present gairebé tot el temps a l'acció al llarg de la sèrie, gràcies a la seva amistat amb Harry. Ron és interpretat a les pel·lícules per Rupert Grint

Advertiment: A continuació, pot haver-hi informació detallada sobre l'argument. Més informació.


Taula de continguts

[edita] Família

Ron és el sisè dels set fills de la família Weasley, en la qual tots són mags. Els seus pares són Arthur i Molly, i els seus germans més grans es diuen (de major a menor) Bill (William), Charlie (Charles), Percy (Percival), i els bessons (Fred i George). També té una germana petita, Ginny (Ginebra). Jutjant pel seu cognom, trets físics (tant del personatge com de l'actor que ho interpreta), pèl-roig, pell blanca amb pigues, etc s'argumenta que Ron Weasley i la seva família són d'orígens irlandesos.[cal citació] El seu pare Arthur, treballa a la Conselleria d'Afers Màgics, Molly és mestressa de casa, Bill treballa per Gringotts a Egipte. Charlie cria dracs a Romania. Percy és secretari adjunt del Conseller d'Afers Màgics. Fred i George, després de complir la seva majoria d'edat, obren una botiga de bromes (Sortilegis Weasley). Ginny encara va al col·legi Els Weasley són una família pobra, però honrada. Ron i la resta dels seus germans s'han vist en la necessitat d'adquirir coses de segona mà. Els seus avis paterns són Septimus Weasley i Cedrella Black i per part de mare Ignatius Prewett i Lucretia Black Es casà amb Hermione Granger amb la qual tingueren dos fills Rose i Hugo Weasley.

[edita] Personalitat

Ron és molt optimista i fins a cert punt despreocupat, encara que de vegades li costa suportar el fet que la seva família sigui pobra. Això fa que moltes de les seves coses siguin usades i velles, ja que les hereta dels seus germans més grans, i que alguns alumnes de Hogwarts el menyspreïn per això. També és molt insegur. És sarcàstic i bromista, molt bon amic i gelós.

[edita] Intervenció a la trama

Des del seu primer any a l'Escola de Màgia i Bruixeria Hogwarts Ron es converteix en el millor amic de Harry. Igual com ell i que Hermione, pertany a la residència de Gryffindor. Al primer llibre de la sèrie, Ron coneix en Harry a l'estació de King's Cross mentre aquest últim està buscant l'entrada a l'andana nou i tres quarts. Una vegada dins del compartiment del tren, reben la inesperada visita de Draco Malfoy. Malfoy ofereix la seva amistat a Harry, que la rebutja, ja que Malfoy ha insultat a Ron. A partir d'aquell moment Harry i Ron es fan molt bons amics; la seva amistat es augmenta cada any que passen a Hogwarts i superen les difícils proves que se'ls presenten amb cada repte.

En el segon curs Harry i ell usen per arribar al col·legi el cotxe volador del pare de Ron. I aquesta és sola la primera de les moltes aventures del curs. Durant aquest visitaran aranyes gegants i salvessin Ginny d'una mort segura. Ron s'afligeix molt quan troben Hermione a la infermeria després de ser petrificada.

Al tercer curs té com a mascota una rata anomenada Scabbers que abans havia pertangut al seu germà Percy. Després del què passà amb Scabbers al tercer llibre (Harry Potter i el Presoner d'Azkaban) on descobreixen que Scabbers és en realitat Ben Babbaw, el qual traí els pares d'en Harry, Sírius Black li regala una altra mascota, una petita i nerviosa òliba marró. El mussol és anomenat Porcupintí per la seva germana petita Ginny.

[edita] Dades curioses

  • La seva vareta té pèls de la crinera d'unicorn, és de fusta de salze i mesura 35'6 centímetres.
  • Té aracnofòbia.
  • El seu aniversari és l'1 de març.
  • El seu segon nom és Billius, possiblement pel seu oncle Billius que va morir una setmana després d'haver vist un Lúgubre.
  • És un excel·lent jugador d'escacs màgics.
  • 7 GNOMs aconseguits.
  • La seva cal·ligrafia són "gargots desordenats".
  • El seu patronus és un Jack Russell terrier.
  • És molt fidel a Harry.
  • El seu equip de Quiddich preferit són els Chudley Cannons.
  • És elegit Delegat de Gryffindor juntament amb l'Hermione.

[edita] Versió fílmica

A les pel·lícules és interpretat per Rupert Grint. L'actor té moltes coses en comú amb el personatge: ambdós vénen de família nombrosa, són aracnofòbics i són una mica rebels. Rupert era un gran fan d'Harry Potter el que el va motivar a audicionar per a les pel·lícules fent un rap i fins i tot vestint-se de mujer.El actor va reconèixer en algunes entrevistes que el seu personatge favorit del llibre sempre ha estat Ron Weasley. A partir de la segona pel·lícula podem veure a Ron una mica més espantadís del normal, cosa que molesta a molts fans dels llibres[cal citació] ja que Ron malgrat tenir les seves pors i fòbies és un veritable Gryffindor, ja que és valent i fa tot el que pot per la seva família i amics. És cert que Ron causa molta comicitat als llibres pel seu sarcasme i rebel·lia, tanmateix a les pel·lícules sembla que fa més el ridícul i és aquesta la seva veritable causa de riure per als espectadors.

[edita] Enllaços externs

Pàgina oficial de Rupert Grint




Aquest article és un esborrany sobre literatura i és possible que li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.