[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Severus Snape - Viquipèdia

Severus Snape

De Viquipèdia

Severus Snape és un personatge de ficció que apareix en la saga de les set novel·les de Harry Potter escrites per J. K. Rowling. En la primera novel·la, Harry Potter i la pedra filosofal, representa un dels adversaris principals de Harry Potter. Al llarg de la saga, les seves intencions no són del tot clares i Rowling no revela la seva vertadera lleialtat fins el final de l’últim llibre, Harry Potter i les relíquies de la Mort. Snape apareix en les set novel·les de la sèrie.

En el transcurs de la sèrie, Snape porta a terme una evolució, des del paper del professor malèfic i partisà que castiga de forma injusta Harry i altres estudiants que també detesta (sempre està a favor dels estudiants de Slytherin) fins a un personatge decisiu de considerable complexitat i ambigüitat moral.

[edita] Desenvolupament del personatge

Rowling va comentar en una entrevista que es va inspirar per crear aquest personatge en un professor que va tenir durant la seva infantesa, el qual no li agradava gens. Rowling va treure el cognom de Snape del nom d'un poble anomenat Snape, al comtat de Suffolk a Anglaterra.

En nombroses ocasions Rowling ha deixat entreveure la importància del paper d'aquest personatge i sugereix que els lectors hi prestin atenció. Tanmateix, el fet que ella no reveli fins l'últim llibre quina és la vertadera lleialtat de Snape explica la seva reticència a parlar d'aquest personatge.

En una entrevista feta l'any 1999, Rowling va escollir Snape com un dels seus personatges preferits, a part del Harry Potter, i va dir, " És divertit escriure sobre Snape perque realment és una persona horrible."

[edita] Aparença física

Rowling el descriu com una persona amb el nas afilat, la cara esgrogueïda, els ulls negres i amb el cabell fosc, greixós i llarg fins les espatlles. És prim, i es vesteix sempre de color negre; i s'assembla a un ratpenat. La descripció del jove Snape és la d'una persona amb un semblant pàl·lid, amb les espatlles caigudes, que adopta sempre un caminar nerviós que recorda una aranya i amb el cabell greixós que li tapa la cara.

A l'edició de la versió americana de Harry Potter i l'Orde del Fènix, a la il·lustració feta per Mary GrandPré, Snape està caracteritzat amb una perilla i al·lopècia, però a Harry Potter i les relíquies de la Mort, està caracteritzat amb els cabells llargs i negres.