[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Romendacil II - Viquipèdia

Romendacil II

De Viquipèdia

Romendacil II (pronunciat Ro-mén-da-cil) va ser el dinovè rei de Góndor, el regne del sud de la Terra Mitjana fundat pels Numenoreans a l'exili que apareix a l'obra de J.R.R. Tolkien.

Era el fill de Calmacil, el segon fill del Rei Atanatar II Alcarin, i originalment rebé el nom de Minalcar.

Va alçar-se en una posició de poder quan el seu oncle Narmacil I va cansar-se del govern i va nomenar-lo regent. Era l'any 1240 i tenia 92 anys (encara era jove per un home de sang numenoreana).

Durant la regència va obtenir una victòria decisiva contra els orientalencs, que va derrotar a les proximitats del Mar de Rhûn. També va fortificar Góndor i va fer pactes amb els Homes de Rhovanion. Després de la mort de Calmacil va continuar la seva feina com a regent durant el regnat de deu anys del seu pare Calmacil.

Quan va accedir al tron amb la mort del seu pare, va prendre el nom de Romendacil ("Vencedor de l'Est) per recordar les seves victòries contra els orientalencs, tal i com havia fet el seu avantpassat Tarostar.

Per enfortir l'aliança amb els homes del Nord, va envir el seu fill Valacar a Rhovanion com a ambaixador. Allà Valacar va conèixer Vidumavi, la filla del rei de Rhovanion, amb qui es casà. El matrimoni acabaria conduïnt a la Guerra entre Germans.

Va ser Calmacil qui va fer construïr a la frontera nord del regne els Àrgonath, les gegantines figures d'Isíldur i Anàrion a banda i banda del riu Ànduin, que la Germandat de l'Anell contempla en el seu pas pel gran riu a la novel·la El Senyor dels Anells.

Rómendacil va morir el 1366 de la tercera Edat i va ser succeït per Valacar.


[edita] Genealogia de la família reial de Góndor abans de la Guerra Civil

 
 
 
 
 
Calmacil
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Romendacil II
 
Vidugavia
 
 
?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Valacar
 
Vidumavi
 
?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Eldacar
 
 
 
Castamir
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ornendil
 
Aldamir


Precedit per:
Calmacil
Rei de Góndor
1304 T.E.-1366 T.E.
Succeït per:
Valacar