[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Roko Leni Ukić - Viquipèdia

Roko Leni Ukić

De Viquipèdia

Roko Leni Ukic
[[Image:{{{imatge}}}|100px|Roko Leni Ukic]]
Sobrenom:
Posició: Base
Alçada: 1,96 metres
Pes: 83 quilos
Equip: AXA FC Barcelona (ACB)
Nacionalitat: Croàcia Croat
Nascut: 12 de maig de 1984
Split, Croàcia
Mort:
Carrera: 2001present
Premis: {{{premis}}}

Roko Leni Ukic (Split, Croàcia, 12 de maig de 1984) és un jugador de bàsquet professional que actualment juga en el FC Barcelona. Mesura 1'96 metres i pesa 83 quilos i la seva posició en el camp és la de base.

La seva carrera com professional va començar en el KK Split de Croàcia, en on va estar des de la temporada 2000/2001 fins a la 2004/2005 amb mitjanes de punts per partit de 18'5 i mitjana d'assistència de 4'3 en el seu últim any allí. Amb aquestes bons nombres va propiciar que fos participant del Draft de la NBA de 2005 en el qual va aconseguir un notable 41º lloc pels Toronto Raptors. No obstant això davant el risc de començar de reserva i tenir poques opurtunitats va decidir rebutjar la NBA i optar per jugar amb el TAU Ceràmica, equip de l'ACB espanyola, el qual ja li havia proposat una oferta. Va estar solament un any en aquest club, en on va tenir bones actuacions i va participar en la consecució de la Copa del Rei pel TAU, encara que no va tenir tota la confiança del tècnic Perasovic.

En l'estiu de 2006 fitxa pel Winterthur Barcelona, un dels rivals directes del TAU.

En les seves actuacions destaca per la seva desenvoltura i la bona quantitat de punts que anota, a més de la característica de tenir la sang freda amb la pilota en les mans en els últims segons de final possessió, quart o partit, amb fins i tot bona estadística d'anotació en aquests espais de temps.

[edita] Clubs

[edita] Palmarès