[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Riu Sec (Vallès Occidental) - Viquipèdia

Riu Sec (Vallès Occidental)

De Viquipèdia

El Riu Sec al seu pas per Cerdanyola
El Riu Sec al seu pas per Cerdanyola

El Riu Sec neix al municipi de Matadepera, dins el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, i travessa el Vallès fins a desembocar el Riu Ripoll. Passa pels municipis de Terrassa, Sabadell, Sant Quirze del Vallès, Badia del Vallès, Cerdanyola i Ripollet.

[edita] Qualitat de l'aigua

El seu nom prové de que antigament la seva llera estava seca en determinades èpoques de l'any presentant fortes i sobtades crescudes estacionals. Actualment el seu cabal oscil·la entre els 35.000 i els 45.000 m3/dia al seu pas per Cerdanyola degut a que constitueix un abocador de les aigües residuals domèstiques, industrials i dels equipaments dels municipis situats al seu entorn que utilitzen majoritàriament aigua procedent de la conca del Ter.

La degradació ja històrica de la qualitat de les seves aigües, només millorada sensiblement des de la construcció, l'any 1992, de la depuradora de Sant Pau del Riu Sec, ha estat motiu continu de les queixes veïnals degut a les males olors. Tot això ha fet plantejar a les diferents administracions competents d'engegar una sèrie de plans de millora encaminats també a una recuperació paisatgística del seu entorn i a la prevenció dels efectes de les possibles riuades.

[edita] Referències