[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Rita Barberà Nolla - Viquipèdia

Rita Barberà Nolla

De Viquipèdia

Rita Barberà Nolla

Alcaldessa de València
Al càrrec
1991 – actualitat
Precedit per Clementina Ródenas
Diputada a les Corts Valencianes
Al càrrec
1983 – actualitat
Naixement 1948
València (L'Horta)
Circumscripció Província de València
Partit polític Partit Popular
Professió Periodista i Economista
Lloc web: www.ritabarbera.com


Rita Barberà Nolla (València, 16 de juliol de 1948) és l'actual alcaldessa de València.

[edita] Biografia

En l'any 1957 comença a treballar en Radio Valencia i al periòdic vespertí Jornada. Cap a l'any 1968 ja era la responsable de cobrir l'informació de l'Ajuntament de València, de la Diputació i del Govern Civil. Entre 1975 i 1978 treballà al periòdic valencià Levante-EMV en el que feia una secció setmanal sobre urbanisme.

El 1978 el govern civil la contracta per a ser la cap de premsa del mateix i en octubre d'eixe mateix any la Confederació Empresarial Valenciana la contracta com a màxima responsable del seu gabinet de premsa.

És llicenciada en Ciències Polítiques per la Facultat de Ciències Econòmiques de la Universitat de València i ha realitzat els estudis de Ciències de la Informació en la Facultat corresponent de la Universidad Complutense de Madrid.

[edita] Vida política

És copromotora i cofundadora del Partit Popular al País Valencià i diputada en les Corts Valencianes des de 1983.

Va ser escollida alcaldessa de València el 5 de juliol de 1991 amb el suport d'Unió Valenciana, ja que el PP va obtindre 9 regidors, en front als 13 del PSOE, els 8 regionalistes i els 3 d'Esquerra Unida, per la qual cosa van fer un govern de coalició de centre-dreta. Va ser reelegida en les convocatòries electorals de 1995, 1999, 2003 en les que va aconseguir majoria absoluta, a més de guanyar en tots els barris de València, en les recents eleccions municipals de 2007 va superar totes les previsions i trencà el seu propi sostre electoral augmentant els regidors fins a 21 per al PP y tan sols 12 per al PSPV, per primera volta en la Historia de la Democràcia els comunistes queden fora del Consistori.

Va ser presidenta de la Federació Espanyola de Municipis i Provincies des de 1995 fins a 2003 i és un dels membres més destacats del Partit Popular del País Valencià. De fort caràcter ha protagonitzat moments intensos als mítings electorals del PP a València, com al 1996 quan va dir al president del govern "Felipe González, Hakuna Matata", o al 2007 quan també va dirigirse al president del govern socialista dient "Sin acritud y con un humor Simpsoniano... Zapatero, multíplicate por cero".


Precedit per:
Clementina Ródenas
Alcaldessa de València

1991–actualitat
Succeït per:
-


[edita] Enllaços externs