[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Rik Mayall - Viquipèdia

Rik Mayall

De Viquipèdia

Rik Mayall, nascut a Harlow (Essex, Regne Unit) el 7 de març de 1958 conegut pel seu paper de Rick a la sèrie Els joves.

[edita] Biografia

Quan tenia tres anys, Mayall i els seus pares, ambdós professors d'art dramàtic, es van mudar a Redditch, Worcestershire, on va passar la resta de la seva infància i va participar en les obres dels seus pares. Va estudiar art dramàtic en la Universitat de Manchester i es va fer popular a l'aparèixer a The Comedy Store amb Adrian Edmonson, on va debutar l'any 1980. Anomenats els germans perillosos, el seu paper era el de un parell d'infantils caòtics i temeraris.

Mayall va irrompre a la televisió amb el personatge Kevin Turkey a la sèrie A Kick Up the Eighties, que va començar a emetre's l'any 1981.L'any 1982 aconseguiria el seu primer paper famòs, el de l'estudiant de sociologia i fan de Cliff Richard Rick a la comèdia The *Young Ones (Els joves) que li va suposar l'estima del gran públic. La sèrie estava escrita pel mateix Mayall amb el seu amic de tota la vida Ben Elton i la seva companya sentimental Lise Mayer. El còmic i actor Alexei Sayle posava el material addicional.Mayall va aparèixer a Filthy Rich & Catflap (1986) amb Edmondson i Nigel Planer. El seu primer treball notable en solitari va ser la interpretació de parlamentari conservador Allan Allan Beresford B'stard a la comèdia The New Statesman (1987-1992) a la televisió local de Yorkshire. Després d'això, Bottom (1991-92, 1995), de nou amb Adrian Edmondson (en la qual ambdós interpretaven papers semblants als de Els joves). L'any 1986 Mayall va arribar al nombre 1 en les llistes de singles quan, amb els seus companys de Els joves, va gravar amb Cliff Richard una nova versió de Living Doll per a la inauguració de la campanya Comic Relief.

També ha treballat en algunes pel·lícules com Muérete Fred i sis episodis còmics sota el títol comú Rik Mayall presents el 1993. També va aparèixer a la primera temporada de l'escurçó negre i va gravar algunes escenes de Harry Potter i la pedra filosofal que no van ser incloses en el montatge final de la pel·lícula.

L'any 1998 va patir un accident que li va suposar greus lesions prop del seu domicili a Devon. Està casat amb Barbara i té dues filles i un fill.

[edita] Enllaços Externs