[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Adrian Edmondson - Viquipèdia

Adrian Edmondson

De Viquipèdia

Adrian Edmonson nascut el 24 de gener de 1957 a Bradford (Yorkshire, Regne Unit) és un actor britànic que interpretava el paper de Vyvyan a la sèrie Els joves.

[edita] Biografia

Adrian Edmondson actor, còmic, director i escriptor britànic que va adquirir fama en el paper de Vyvyan a Els joves a principis de la dècada dels 80. Amb el seu company còmic Rik Mayall, va ser un dels molts actors del circuit còmic alternatiu al començament dels vuitanta que afloriren a Londres.

El seu treball inclou diversos shows televisius (Filthy, Rich and Catflap, Snakes and Ladders, Bottom i If You See God, Tell Him), la sèrie d'èxit The Comic Strip Presents, així com aparicions a Absolutely Fabulous, l'escurçó negre i, més recentment, Jonathan Creek.

Edmonson és el segon de quatre fills. De nen va viure amb la seva família en diferents llocs, incloent Xipre, Bahrain o Uganda.

Va assistir a l'escola pública de Pocklington, Yorkshire, i més tard a la Universitat de Manchester per a estudiar art dramàtic. Allí va conèixer a Rik Mayall, el seu company còmic. El seu número The Dangerous Brothers va ser un èxit en The Comic Strip.

Està casat amb la còmica Jennifer Saunders i tenen tres fills. El sobrenom universitari de Edmonson, Eddie Monsoon, un joc amb el seu cognom, va inspirar el nom del personatge de Saunders Edina Monsoon a Absolutely Fabulous. La productora de la parella es diu Mr and Mrs.Monsoon Limited.

[edita] Enllaços Externs