[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Resclosa d'Assuan - Viquipèdia

Resclosa d'Assuan

De Viquipèdia

Imatge de satèl·lit de la resclosa d'Assuan
Imatge de satèl·lit de la resclosa d'Assuan
Vista panoràmica
Vista panoràmica

La resclosa d'Assuan és el nom que es dóna generalment a les dues rescloses existents a la vora de la ciutat d'Assuan (Aswan), a Egipte, i que porten ambdues aquest nom.

La primera, coneguda com la resclosa vella d'Assuan, fou construïda pels britànics entre el 1898 i 1902, i es va donar per acabada el 1907. Va servir per emmagatzemar una considerable quantitat d'aigua per al regadiu. En general els llocs amb restes arqueològics pràcticament no van ser tocats.

La segona és la resclosa alta d'Assuan, i està a uns sis kilòmetres al sud de la vella. La seva construcció es va decidir el 1958. Vers el 1967 estava casi acabada i l'aigua començava a cobrir els terrenys a ambdós costats del riu enterrant molt monuments i no fent més mal perquè la campanya internacional pel salvament dels monuments de Núbia va ser un èxit i 70 equips internacionals van treballar contra rellotge fent centenars d'excavacions i rescatant milers d'objectes. La resclosa fou en aquell temps una gran obra d'enginyeria; té 18 vegades més material que el que es va emprar per la piràmide de Kheops. La resclosa té 4 km de llarg, 1 km d'ample a la base i 125 m d'altura, i produeix tota l'energia del país. L'àrea egípcia cultivada es va incrementar un 30%.

L'embasament de l'aigua va crear un llac artificial que va rebre el nom de Llac Nasser, del president d'Egipte.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Resclosa d'Assuan