[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Rent - Viquipèdia

Rent

De Viquipèdia

Llevat de l'espècie Saccharomyces cerevisiae
Llevat de l'espècie Saccharomyces cerevisiae

El rent o llevat és qualsevol dels diversos fongs microscòpics unicel·lulars que són importants per la seva capacitat per a realitzar la fermentació d'hidrats de carboni, produïnt distintes substàncies.

Encara que en alguns textos de botànica es considera que els rents "verdaders" pertanyen només a la classe Ascomycetes (regne fungi), des d'una perspectiva microbiològica s'ha denominat rent a tots els fongs amb predomini d'una fase unicel·lular en el seu cicle de vida, incloent-hi els fongs unicel·lulars de les classes Basidiomycetes i Deuteromycetes.

A vegades solen estar units entre si formant cadenes. Produeixen enzims capaços de descompondre diversos substrats, principalment els sucres.

Un dels rents més coneguts és l'espècie Saccharomyces cerevisiae. Aquest rent té la facultat de créixer en forma anaeròbia (sense necessitat d'oxigen) realitzant fermentació alcohòlica. Per aquesta raó s'empra en molts processos de fermentació industrial, per exemple en la producció de cervesa, vi, pa, producció d'antibiòtics, etcètera.

Els rents es reprodueixen asexualment per gemmació o brotació i sexualment mitjançant la formació de basidis o asques.

[edita] Vegeu també