[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Reincidentes - Viquipèdia

Reincidentes

De Viquipèdia

Icona de copyedit
Nota: L'article necessita algunes millores en el seu format:
(Cal retirar la plantilla un cop millorat l'article)
Pot necessitar retocs en; negretes, enllaços, capçaleres, imatges, categories, interwikis, ...


Reincidentes
Informació bàsica
Lloc d'origen Espanya Sevilla, Espanya
Gènere Punk rock
Anys en actiu 1987 — Actualitat
Discogràfica Locomotive, BMG, Discos Suicidas
Artistes relacionats Boikot
Porretas
Barricada
Soziedad Alkoholika
Web oficial www.reincidentes-sca.es
Membres de la banda
Manuel J. Pizarro -- bateria
Finito de Badajoz -- guitarra i veu
Juan R. Barea -- guitarra i veu
Fernando Madina Pepper -- baix i veu

Reincidentes són un grup espanyol de música punk rock procedents de Sevilla (Andalusia) amb lletres molt crítiques amb la societat actual. Les seves cançons tracten de temes molt diversos, des del dret a l’avortament fins al conflicte entre Palestina i Israel. També han musicat poemes de Miguel Hernández i versionat temes de cantautors com Lleó Gieco, Silvio Rodríguez o Víctor Jara.

Taula de continguts

[edita] Història

L’origen de Reincidentes es troba a la banda sevillana Incidente Local, que va tenir un lleu pas per l’escena de la seva ciutat entre 1985 y 1986. Posteriorment, els integrants s’involucraren activament en les protestes estudiantils de 1987, fent un concert a la Universitat de Sevilla, llavors ocupada pels estudiants.

Després d’això el grup va donar un gran pas al gravar als estudis de Juan Pizarro. La maqueta que va sortir de l’estudi els va servir per participar en un concurs de rock promogut per la diputació de Sevilla al 1989 no van quedar finalistes. Des de llavors Reincidents ha crescut i desenvolupat la seva personalitat, convertint-se en una de les bandes de rock de caràcter més social d'Andalusia i d’Espanya. Entre els seus temes més coneguts estan “Andalucía Entera” (dedicat al poble de Marinaleda), “La historia se repite”, “Camela-3” (critica la manipulació informativa, atacant directament la cadena de televisió Antena 3), “Vicio”, “Hablando con mi cerebro”, “Un pueblo” (sobre el conflicte basc, amb la col•laboració de Fermin Muguruza) o “Ay Dolores” (dedicada a les dones maltractades, i on s'inclouen cors flamencs). És també coneguda la seva política d'esquerres. En algunes de les seves cançons, com “Andaluces Levantaos” (versió de l'himne d'Andalusia) o “Jornaleros andaluces”, han tractat temes andalusites. Reincidentes és una banda que no només no està en contra de la pirateria en la indústria musical sinó que la defineixen com "molt beneficiosa" per a músics i autors ja que consideren que amb ella, les bandes allunyades dels circuits comercials, poden arribar a ser coneguts per un públic moltíssim més nombrós i facilitar la realització de concerts, que al seu judici és d'on veritablement li arriba diners al músic.

[edita] Components

Manuel J. Pizarro: Bateria.

Finito de Badajoz: Guitarra i veu.

Juan R. Barea: Guitarra i veu.

Fernando Madina Pepper: Baix i veu.

A més dels components habituals, la banda ha comptat en alguns temes amb la col•laboració de cantants com Rosendo, Juanjo Pizarro, Enrique “el Drogas” de Barricada, Mohamed de Mägo de Oz, Kutxi Romero de Marea, Iván Jiménez "el Flaco" Out'n outers, Robe Iniesta d’Extremoduro i altres. Un dels components, Selu, que tocava el saxofon va deixar la banda el 1992 i va ser substituït per Finito de Badajoz a la guitarra, que va modificar i endurir el so del grup.

[edita] Discografia

  • Reincidentes. Discos Trilita, 1989, reeditat per Discos Suicidas.
  • Ni un paso atrás. Discos Suicidas, 1991
  • Dónde está Judas?. Discos Suicidas, 1992
  • Sol y Rabia. Discos Suicidas, 1993
  • Nunca es tarde... si esta es buena. Discos Suicidas, 1994
  • Materia Reservada. Discos Suicidas, 1997
  • Te lo dije!. Ariola/RCA, 1997
  • Los Auténticos. Discos Suicidas, 1998
  • Algazara. BMG Ariola/RCA, 1998
  • Y ahora qué?. BMG Ariola/RCA, 2000
  • La otra orilla. Boa Music, 2001
  • Cosas de este mundo. Locomotive Music, 2002
  • Acústico. Locomotive Music, 2004
  • El comercio del dolor. Locomotive Music, 2005
  • Dementes (CD+CDmultimedia). Locomotive Music, 2006

[edita] Enllaços externs