[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Regina Spektor - Viquipèdia

Regina Spektor

De Viquipèdia

Regina Spektor (en rus Регина Спектор; 18 de febrer del 1980) és una cantautora i pianista nord-americana nascuda a Rússia. La seva música s'acostuma a associar a l'escena anti-folk de Nova York.

Taula de continguts

[edita] Infantesa

Spektor va néixer a Moscou, Unió soviètica en una família jueva. El seu pare, Ilya Spektor, era fotògraf i violinista amateur, i la seva mare professora de música[1]. Aprengué a tocar el piano practicant amb un Petrof que el seu avi li havia donat a la seva mare. [2]. També escoltava grups de rock com ara The Beatles, Queen, i The Moody Blues gràcies al seu pare, qui viatjava a l'europa de l'est per intercanviar cassets amb diversos amics de la Unió Soviètica[1].

La familia va deixar Rússia el 1989, quan Regina tenia nou anys, during l'època de la Perestroika, època en la qual ja es permetia emigrar als ciutadans soviètics. Viatjant primer a Austria i després a Italy, la familia es quedà definitivament al Bronx, Nova York.

[edita] Inicis com a compositora

Regina va començar a escriure les seves primeres composicions a cappella amb setze anys, i amb divuit escrivia les premeres cançons amb veu i piano.[3]

Després d'un viatge a Israel on s'adonà que que les seves cançons atreien l'atenció dels altres companys de viatge, Spektor escoltà per primer cop la música de Joni Mitchell, Ani DiFranco, i altres cantautors, qui també li van inspirar la idea de crear les seves pròpies composicions.[3]

Spektor acabà els estudis de composició a la Universitat de Purchase (Purchase, Nova York) en tres anys (la carrera en dura quatre) i es va graduar amb matrícula el 2001. Durant aquesta època, també treballà a una granja de papallones a Luck (Wisconsin), i també va estudiar a Tottenham (Anglaterra) durant un semestre.

Concert a concert, Spektor va assolir un nom en l'escena [anti-folk] de Nova York, en especial al Sidewalk Cafe, però també a Living Room, Tonic, Fez, a la Knitting Factory, i a la CB's Gallery.[2] Durant aquest període, va autoeditar-se els CDs 11:11 (2001) i Songs (2002), que venia en aquells concerts.

[edita] Discografia

Els primers dos discos d'Spektor es van editar exclusivament als Estats units; Soviet Kitsch i Begin to Hope varen editar-se a tot el mon. El recull Mary Ann Meets the Gravediggers and Other Short Stories, que conté cançons dels tres primers discos de Spektor, és només per al mercat britànic.

  • 1999 - Demo Cassette (No editat)
  • 2001 - 11:11 (Auto-editat)
  • 2002 - Songs (Auto-editat)
  • 2003/2004 - Soviet Kitsch (Auto-editat/Shoplifter/Sire)
  • 2005 - Live at Bull Moose EP (Sire)
  • 2006 - Mary Ann Meets the Gravediggers and Other Short Stories (Transgressive)
  • 2006 - Begin to Hope (Sire)
  • 2007 - Live in California 2006 EP (Sire)

[edita] Recopilacions

  • 2000 - Public Domain, Purchase Records
  • 2007 - Instant Karma: The Amnesty International Campaign to Save Darfur
  • 2007 - "Alan Glazen: PBS producer, picks Regina best of 2007"

[edita] Referències

  1. 1,0 1,1 Soundcheck (2004-11-18), "Hot Hot Hot". New York Public Radio.
  2. 2,0 2,1 Artist Profile: Regina Spektor. EMI Music Publishing.
  3. 3,0 3,1 Soundcheck interview (2005-09-13). "From Russia with Love". New York Public Radio.