[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Ramon de Meer i Kindelán - Viquipèdia

Ramon de Meer i Kindelán

De Viquipèdia

Ramon de Meer i Kindelán, Baró de Meer, (Barcelona, segle XVIII - segle XIX). Fou un militar espanyol liberal d'origen flamenc.

Vers el 1830 serví, a Barcelona, a les ordres del comte d'Espanya. Durant la Primera Guerra Carlina lluità contra els carlins a Navarra.

El 1837 fou nomenat capità general de Catalunya. Durant el seu mandat es decantà a favor dels moderats i reprimí amb duresa els progressistes, reorganitzant l'administració militar per fer una tropa més ofensiva. Desmembra la milícia nacional i crea el Consell Superior de Catalunya i la Junta Central Administrativa, protegint l'activitat econòmica, considerant Catalunya com una unitat administrativa, en contra de l'opinió del govern, que s'esforçava a fer efectiva la recent divisió en províncies. Durant la guerra va dur a terme campanyes victorioses contra els carlins: en la batalla de Gra, el 1837, recuperant Solsona el 1838 i Àger el 1839.

La repressió del Baró de Meer va arribar a un punt tan alt que les Corts van acabar destituint-lo, sent rellevat del càrrec el 1839, sent substituït per Jerónimo de Valdés i de Noriega però tornà a ésser capità general de Catalunya entre el 1843 i el 1845. Fou nomenat primer comte de Gra, diputat i senador per la reina Isabel II d'Espanya.