[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Raimundus Lullus Institut - Viquipèdia

Raimundus Lullus Institut

De Viquipèdia

Raimundus Lullus Institut és una institució acadèmica de la universitat de Friburg de Brisgòvia creada el 1957 per Friedrich Stegmüller, que es proposa d'estudiar l'obra de Ramon Llull.

Ha preparat un Manuale Lullianum, que comprèn una relació dels escrits autèntics de Ramon Llull, amb indicacions sobre llur origen, llur tradició manuscrita i llurs edicions. També ha publicat en col·laboració amb la Maioricensis Schola Lullistica i des del 1975 dins el Corpus Christianorum de Bèlgica les Raimundi Lulli Opera Latina, de les quals hi ha prevists quaranta volums. També ha recollit microfilms dels manuscrits lul·lians i hi ha format repertoris de les obres dubtoses i espúries de Llull, així com dels lul·listes, els antilul·listes i els investigadors del lul·lisme.

Friedrich Stegmüller en fou director fins el 1967. Des del 1968 el dirigeix Helmut Riedlinger, ajudat fins el 1980 per Alois Madre i des del 1974 per Charles H. Lohr. El 1996 va rebre la Creu de Sant Jordi en reconeixement a la seva tasca.

[edita] Enllaços externs