[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Quint Hateri - Viquipèdia

Quint Hateri

De Viquipèdia

Quint Hateri (Llatí: Quintus Haterius) fou un senador i retòric roma del temps d'August i Tiberi. Se sap que fou cònsol sufecte però es desconeix en quin any. Al pujar al poder Tiberi va compareixer al senat i fingia que no volia acceptar i Hateri li va preguntar "¿per quan de temps deixaràs la comunitat sense cap?", pregunta ofensiva per Tiberi perquè l'obligava a declarar les seves intencions. Hateri va anar a palau a demanar perdó i en una sèrie d'incidents va estar punt de morir i el va salvar l'emperadriu Lívia Drusil·la (any 14).

El 16 apareix defensant una llei sumptuària per restringir l'ús de or i plata i altres guarniments i l'any 22 proposant que el decret senatorial que donava la potestat tribunícia a Drus fill de l'emperador fos gravat en lletres d'or a la porta de la cúria.

La seva principal reputació deriva de la seva condició de mestre d'oratòria. Es elogiat per Sèneca l'orador i el seu fill Sèneca el filòsof, i Tàcit ho confirma. Es coneixen diversos detalls dels seus discursos considerats excel·lents.

Va morir l'any 26 als 89 anys d'edat. Els seus fills el van premorir i entre ells estava Dècim Hateri Agripa.