[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Quint Emili Pap - Viquipèdia

Quint Emili Pap

De Viquipèdia

Quint Emili Pap (Quintus Aemilius Papus) fou un magistrat romà.

Fou dues vegades cònsol el 282 aC i el 278 aC, i després fou censor el 275 aC. En els dos consolats i en la censura va tenir com a col·lega a Gai Fabrici Luscí.

El 282 aC va lluitar contra etruscs i bois al que va derrotar i especialment els bois van patir tant severament que la Gàl·lia Cisalpina va romandre tranqui-la durant 50 anys.

El 280 aC, mentre Pirros de l'Epir era a la rodalia de Roma, el govern de la república va enviar una ambaixada al rei encapçalada per Gai Fabrici Luscí, Marc Emili Pap, i un tercer ambaixador, per negociar el intercanvi de presoners. Pirros va rebre amb grans honors als ambaixadors i els va oferir tota mena de regals amb la intenció de guanyar-los pel seu servei, però els romans van rebutjar tots els oferiments. La guerra es va reprendre el 279 aC.

El 278 aC Pap fou elegit cònsol per segona vegada amb Fabrici. Un traïdor va oferir enverinar al rei epirota, però Quint Emili Pap i Gai Fabrici Luscí el van detenir i el van enviar a Pirros, i aquest fet fou el pretext per obrir negociacions ja que els romans volien recuperar ràpidament el territori i el control dels aliats i Pirros no podia arriscar un altra batalla amb els romans. Cinees fou enviat a Roma com ambaixador del rei i es va concertar una treva, i Pirros va sortir cap a Sicília, abandonant als seus aliats italians.

En la seva censura va combatre el luxe i va expulsar del senat a Publi Corneli Rufí, l'antic cònsol, en raó de la seva riquesa.